Καρέ – καρέ η διάσωση ενός τεράστιου τραυματισμένου γύπα στην Κρήτη (εικόνες)

Έναν τραυματισμένο γύπα διέσωσε ένας ναυτικός νότια της Κρήτης. Ο καπετάνιος του πλοίου «Σαχτούρης», Γιάννης Παπαμιχελάκης είδε το πτηνό να επιπλέει στη θάλασσα την ώρα που βρισκόταν στο πλοίο του.

Ο ίδιος αφού πρώτα ενημέρωσε το λιμενικό σώμα, στη συνέχεια περισυνέλεξε τον γύπα μεταφέροντάς τον στην ξηρά όπου και περίμενε η εθελόντρια του ΕΚΠΑΖ.

Μάλιστα, η εθελόντρια ανέφερε πως χωρίς την βοήθεια του καπετάνιου το πτηνό δεν θα ζούσε, καθώς από μόνο του δεν θα μπορούσε να βγει στην στεριά.

Μετά το συμβάν

το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) σε ανακοίνωσή του αναφέρει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν όσοι βλέπουν άπειρους γύπες να βρίσκονται στην θάλασσα:

Κάθε χρόνο αρκετοί άπειροι γύπες πνίγονται με αυτόν τον τρόπο. Όταν εντοπίζουμε λοιπόν ένα τέτοιο πουλί αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσαμε αν βλέπαμε κάποιον συνάνθρωπό μας να πνίγεται. Δηλαδή το βγάζουμε χωρίς καμία καθυστέρηση από το νερό.

Στη συνέχεια με ηρεμία και για να μην εντείνουμε το στρες του, το ασφαλίζουμε σε κλειστό χώρο και απευθυνόμαστε στις αρμόδιες Αρχές (Λιμενικό ή Δ/νση Δασών για να το παραλάβει και να το παραδώσει στην οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, ώστε να πάρει άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην κινδυνέψει η ζωή του από ξηρό πνιγμό λόγω της εισρόφησης νερού στους πνεύμονες.

Πηγή: cretapost

Keywords
Τυχαία Θέματα