Κ. Μητσοτάκης: Με υπογραφή Τσακαλώτου καταργήθηκε η προστασία πρώτης κατοικίας κ. Τσίπρα

Δριμύ κατηγορώ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Όταν καταθέσατε την πρόταση δυσπιστίας η χώρα διένυε μια δύσκολη εθνικά περίοδο. Αυτές τις στιγμές επιλέξατε για να εφαρμόσετε το πιο ισχυρό κοινοβουλευτικό σας όπλο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

«Η πρόταση μομφής γύρισε μπούμερανγκ στον Τσακαλώτο.

Με τη δική του υπογραφή καταργήθηκε η προστασία πρώτης κατοικίας. Κ. Τσίπρα είχατε καταψηφίσει τον Νόμο Κατσέλη, που τώρα επικαλείστε. Ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να μεταφέρουμε στη μνήμη των πολιτών το μέγεθος της υποκρισίας σας», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Το νομοσχέδιο κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Για 15 ημέρες δεν είχατε κάνει κανένα σχόλιο. Ίσως δεν είχατε επιστρέψει από τις καθημερινές σας διακοπές», επισήμανε σε άλλο σημείο.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Έρχεστε με μία μεγάλη προχειρότητα, με ένα άγχος, να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας στην πιο λάθος στιγμή. Όταν η επικαιρότητα κυριαρχείται από κορονοϊό και ελληνοτουρκικά, μην περιμένετε από τα μέσα να ασχοληθούν μαζί σας. Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας συνολικά κατά της κυβέρνησης; Γιατί αφήσατε εμένα έξω από το κάδρο; Γιατί ξέρετε ότι σε μία πρωτόγνωρη συγκυρία για τη χώρα, αυτή η κυβέρνηση απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης. Γιατί παρά τα όποια λάθη, δίνει μάχες σε όλα τα μέτωπα και τις κερδίζει».

«Άκουσα με ενδιαφέρον τις αναφορές σας για νόμο Κατσέλη. Ανέτρεξαν οι συνεργάτες μου στα πρακτικά. Τι είχατε κάνει ως ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο Κατσέλη; Τον καταψηφίσατε. Καταψηφίσατε το νόμο Κατσέλη τον νόμο πολύ σήμερα επικροτείτε. Όταν η ΝΔ παρά τις ενστάσεις τον είχε ψηφίσει. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε να να επαναφέρουμε για λίγο στην μνήμη πολιτών το μέγεθος της υποκρισίας σας. Όλοι οι Έλληνες στεκόμαστε μαζί απέναντι στις δυσκολίες που τις θεωρούμε αντιπάλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις δυσκολίες τις θεωρεί συμμάχους. Ελπίζει να ευνοηθεί από την δυσωδία του διχασμού», είπε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα