Ιστορικό «κάζο» για Γερμανία: Η πιο βαριά ήττα των «πάντσερ» σε επίσημο παιχνίδι το 6-0 από την Ισπανία (video)

Το βράδυ της Τρίτης (17/11/20) θα μείνει αξέχαστο στους Γερμανούς, οι οποίοι υπέστησαν την πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους σε επίσημο παιχνίδι, με το 6-0 από την Ισπανία στη Σεβίλλη για το Nations League (4ος όμιλος-Level Α’) να κάνει τον γύρο του κόσμου από το βράδυ της Τρίτης (17/11).

Δεν δέχονται… κάθε μέρα τα «πάντσερ» τέτοιες «σφαλιάρες». «Εθνική καταστροφή και ντροπή», γράφει ο γερμανικός Τύπος, για ιστορικό γεγονός μιλάνε οι ισπανικές εφημερίδες…

Η Γερμανία

συνετρίβη, λοιπόν, με τους «φούριας ρόχας» να παίρνουν και την 1η θέση στο συγκεκριμένα γκρουπ του Level A’ (πρώτο επίπεδο δυναμικότητας) και έτσι να παίρνουν το εισιτήριο και για την τελική φάση.

Τα «πάντσερ» δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες βραδιές, το αντίθετο μάλιστα, συχνά πυκνά οι ίδιοι δεν έδειχναν έλεος στους αντιπάλους τους. Η εικόνα τους ήταν αποκαρδιωτική και η ήττα ταπεινωτική. Η Ισπανία δεν αστειευόταν και την φιλοδώρησε με έξι γκολ, και όπως αναφέρθηξε αυτή είναι ήττα-ρεκόρ στην ιστορία των Γερμανών.

Οι «φούρια ρόχας» έγιναν η πρώτη εθνική ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει βάλει έξι γκολ σε Γερμανούς και Αργεντινούς (6-1 στις 27 Μαρτίου 2018). Όσο για τα «πάντσερ», ήταν η μεγαλύτερη, η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της εθνικής σε επίσημο ματς. Και λέμε σε επίσημο, διότι στις 24 Μαΐου 1931, η Αυστρία την είχε νικήσει με 6-0 σε φιλικό στο Βερολίνο.

Η «νατσιονάλμανσαφτ» είχε να δεχτεί έξι γκολ σε ένα παιχνίδι από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, όταν ηττήθηκε 6-3 από τη Γαλλία), ενώ ο Μάνουελ Νόιερ δέχτηκε έξι γκολ σε ένα παιχνίδι για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MisterChip (Alexis) (@2010misterchip)

Την ίδια ώρα, ο Γιόακιμ Λεβ μπήκε άμεσα στο στόχαστρο του γερμανικού Τύπου μετά τη συντριβή στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», που άφησε τη Γερμανία στη 2η του 4ου ομίλου στο Level A’ του Nations League.

Τα ΜΜΕ στη Γερμανία κάνουν λόγο για «καταστροφή» και ζητούν το… κεφάλι του Λεβ, ενώ οι Ισπανοί γράφουν για ιστορική βραδιά.

«Η καταστροφή του Γιόγκι», γράφει η εφημερίδα «Bild», ενώ το «Kicker» αλλά και η «Frankfurter Allgemeine» μιλάνε για εθνική… καταστροφή. Την ίδια στιγμή – όπως ήταν αναμενόμενο – οι ισπανικές εφημερίδες έβαλαν το 6-0 στα πρωτοσέλιδα τους.

Spain qualify in style
Congratulations, @SeFutbol #NationsLeague

UEFA Nations League (@EURO2020) November 17, 2020

Una noche histórica que hará crecer a este equipo. ¡A la Final Four!

An historic night that will help us grow as a team. To the Final Four! #VamosEspaña #NationsLeague pic.twitter.com/ZXexnXukeC

— Sergio Ramos (@SergioRamos) November 17, 2020

Your reaction to

Keywords
Τυχαία Θέματα