Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία – Τουλάχιστον ένας νεκρός (εικόνες)

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία στις 23.44 τοπική ώρα την Παρασκευή (18.44 ώρα Ελλάδας) προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου και μεγάλη ανησυχία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Γης. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στα 103 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη Bandung και 40 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Tasikmalaya ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 112 χιλιόμετρα.

Τουλάχιστον ένας νεκρός

Η δόνηση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή ενώ αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για τσουνάμι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αρχή διαχείρισης καταστροφών της Ινδονησίας ο σεισμός ενεργοποίησε τα συστήματα πρόωρης προειδοποίησης τσουνάμι στο νότιο τμήμα της Ιάβας, ωστόσο το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού ανέφερε ότι δεν σημειώθηκε τσουνάμι.

Από την πλευρά του, ο Σουτόπο Πούργο Νουγκρόχο, ένας εκπρόσωπος τύπου της αρχής διαχείρισης καταστροφών, έκανε γνωστό ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, αρκετά σπίτια υπέστησαν καταστροφές και εκκενώθηκε ένα νοσοκομείο. Ο ίδιος ανήρτησε φωτογραφίες όπου διακρίνονται άνθρωποι να ερευνούν τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Φωτογραφίες: Twitter, USGS

Keywords