ΗΠΑ: Δεν θα αναπτυχθούν περισσότερα στρατεύματα στην μάχη εναντίον του ΙΚ

Ο διοικητής των υπό τις ΗΠΑ δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού αντιστράτηγος Στίβεν Τάουνσεντ υποβάθμισε το ενδεχόμενο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να αναπτύξουν έναν μεγάλο αριθμό δυνάμεων του συνασπισμού στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σταθμίζει τις δυνατότητες για την επιτάχυνση της επιχείρησης.

«Δεν προβλέπω ανάπτυξη μεγάλου αριθμού στρατευμάτων του συνασπισμού, κυρίως διότι ό,τι κάνουμε, στην πραγματικότητα, φέρνει αποτελέσματα» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου

στο Αμερικανικό Πεντάγωνο από βιντεοκλήση από την Βαγδάτη.

«Αλλά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ανάπτυξης επιπλέον στρατευμάτων, θα συνεργαστούμε με τους τοπικούς συμμάχους μας, και εδώ στο Ιράκ και στην Συρία, για να διασφαλίσουμε ότι κατανοούν τους λόγους για τους οποίους αυξάνουμε τις δυνάμεις μας και να κερδίσουμε την αποδοχή τους», πρόσθεσε.

Όπως επίσης τόνισε, αεροσκάφη της ρωσικής και συριακής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν χθες θέσεις των δυνάμεων του Συριακού Αραβικού Συνασπισμού που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, κοντά στην συριακή πόλη αλ Μπαμπ, προκαλώντας θύματα.

Αναφορικά με την εκστρατεία ανακατάληψης της Ράκας, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του ΙΚ στην Συρία, ο Τάουνσεντ δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Τουρκία σχετικά με τον ρόλο που ενδεχομένως να διαδραματίσει στην απελευθέρωση της πόλης.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους Τούρκους για το πώς θα συμμετάσχουν στην απελευθέρωση της Ράκας και δεν γνωρίζω το μέγεθος των δυνάμεων που θα παρατάξουν», τόνισε, ενώ σημείωσε πως κάποιοι Κούρδοι μαχητές θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

«Θα συμμετέχουν σίγουρα Κούρδοι στην επίθεση στην Ράκα. Ο αριθμός των στρατευμάτων τους και πόσες μονάδες Κούρδων θα συμμετάσχουν σε αυτήν, δεν μπορώ να πω τώρα», επισήμανε.

Τέλος τόνισε πως ο δυτικός συνασπισμός δυνάμεων δεν έχει λάβει άμεση εντολή να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στην Συρία, αλλά συμμετέχει για τον σχεδιασμό αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα