Ινδία: Αεροσκάφος κόπηκε στα δύο μετά την προσγείωση – 16 νεκροί, δεκάδες τραυματίες (video)

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες εκ των οποίων οι 15 σοβαρά από τη συντριβή αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας Air India Express, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της πόλης Καλικούτ της Ινδίας, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία.

Το Boeing-737 εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι, μεταφέροντας συνολικά 190 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 νήπια.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι διασώστες ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ βρέχει καταρρακτωδώς. Η άτρακτος του αεροπλάνου έσπασε σε τουλάχιστον δύο κομμάτια.

«Δυστυχώς, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συλλυπούμαι τους συγγενείς τους και προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Χαρντίπ Σινγκ Πούρι, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν τραυματιστεί και οι 15 από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

There were total 184 passengers, including 10 infants and 6 crew members, including 2 pilots onboard #AirIndiaExpress flight (IX-1344) from Dubai to #Kozhikode that broke into two pieces at the airport.#KozhikodeAirCrash #Kerala pic.twitter.com/jNwHsVdG2R

— Smitha T K (@smitha_tk) August 7, 2020

Το αεροπλάνο ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε σε ένα γειτονικό χωράφι, σε βάθος 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να κοπεί η άτρακτός του στα δύο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ακούμπησε στο έδαφος κατά την προσγείωση.

Η σημερινή συντριβή είναι το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν μια άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας, που προερχόταν και εκείνη από το Ντουμπάι, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι.

Ο Πούρι ανέφερε ότι η επιχείρηση διάσωσης έχει ολοκληρωθεί και όλοι οι επιβάτες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια. Νωρίτερα η αστυνομία έκανε λόγο για τέσσερις εγκλωβισμένους. Τα τοπικά κανάλια έδειξαν εικόνες με τους επιβάτες –ορισμένοι ήταν ακίνητοι πάνω σε φορεία– να μεταφέρονται σε νοσοκομεία από τραυματιοφορείς που φορούσαν μάσκες λόγω της πανδημίας.

Just in: Massive damage to the aircraft. Aircraft fuselage broken into two pieces.
– @jagritichandra reports

More updates: https://t.co/AJNcHIwzN7

— The Hindu (@the_hindu) August 7, 2020

No fire reported at the time of landing. There are 174 passengers, 10 infants, 2 pilots & 5 cabin crew onboard the aircraft. As per initial reports, rescue operations are on & passengers are being taken to hospital: Rajeev Jain, Additional DG Media, Civil Aviation Ministry https://t.co/tsiSSrpNTx

— ANI (@ANI) August 7, 2020

Η πτήση αυτή είχε οργανωθεί από την κυβέρνηση της Ινδίας για τον επαναπατρισμό ινδών πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Dubai Kozhikode Air India Express flight crashes 190 people on board ! pic.twitter.com/xFNbqkWaw6

— Neeta Sharma (@NEETAS11) August 7, 2020

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλές ημέρες βρέχει καταρρακτωδώς στο κρατίδιο της Κεράλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα