«Ήμουν υπέρ του Grexit, έφτασα πολύ κοντά στην παραίτηση το 2015», αποκάλυψε ο Σόιμπλε

Ο γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times», αποκάλυψε ότι ήταν υπέρ του Grexit το 2015 και πως βρέθηκε πολύ κοντά στην παραίτηση εξαιτίας της απόφασης της Μέρκελ για τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

«Το πρωί που ελήφθη η απόφαση (η Μέρκελ) μου είπε: “Θα συνεχίσεις;”. Αυτή ήταν μία από τις περιπτώσεις που ήμασταν πολύ κοντά (στην παραίτηση)»,

είπε στη βρετανική εφημερίδα.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι διαφωνούσε συχνά με τη γερμανίδα καγκελάριο, ωστόσο πάντοτε επικρατούσε η αίσθηση καθήκοντος που είχε. «Δεν συμφωνούσαμε πάντα, αλλά ήμουν πάντοτε πιστός».

Επανέλαβε τη θέση του πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη εξ αρχής και ότι όταν ξέσπασε η κρίση χρέους θα έπρεπε να είχε βγει από την νομισματική ένωση για μία δεκαετία, ιδέα που έθεσε στον τότε ομόλογό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Του είπα πως (η Ελλάδα) θα έπρεπε να μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της, ότι δεν είναι ανταγωνιστική» προσθέτοντας πως οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα ήταν «δύσκολο να επιτευχθούν σε μία δημοκρατία. Αλλά όλοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα