Η τουρκική μυστική υπηρεσία δολοφόνησε ηγετικό στέλεχος του PKK – Βίντεο ντοκουμέντο

Την αρχηγό του γυναικείου βραχίονα του PKK Εσμέ Εράτ αναφέρει πως δολοφόνησε  η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας ΜΙΤ.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από συγχρονισμένη επιχείρηση των τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εξουδετερώθηκαν η αρχηγός του κουρδικού PKK Εσμέ Εράτ, καθώς επίσης και ο οδηγός της Ζιλάν Κομπανί.

Terör örgütü

PKK’nın en üst kadın yapılanması PAJK’ın sözde yöneticisi “Delal Nurhak” kod adlı Esme Erat ve şoförü, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi… pic.twitter.com/48iSOLHfMO

— TeröreGeçitYok (@TeroreGecityok_) January 8, 2020

Η είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου. Η Tουρκία θεωρεί το κουρδικό κόμμα τρομοκρατική οργάνωση και οι υπηρεσίες του τουρκικού κράτους φέρονται στα μέλη του με απίστευτη σκληρότητα.

Η επιχείρηση κατά της Εράτ έλαβε χώρα στο  Ορος Καντίλ, που βρίσκεται επί ιρακινού εδάφους.

Ποια ήταν η Εσμέ Εράτ

Η Εσμέ Εράτ γεννήθηκε το 1965 και εντάχθηκε στο ΡΚΚ το 1989, όταν βρισκόταν στην επαρχία Ντιγιάρμπαρκιρ. H Ερατ πήγε από τη Γερμανία στη Συρία το 1993 και έλαβε πολιτική και στρατιωτική εκπαίδευση από τον ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν. Εκείνη την περίοδο ήταν ένα από τα βασικά στελέχη του γυναικείου κινήματος του PKK. Έγινε γνωστό πως η ηγέτιδα ανέλαβε την ευθύνη συντονισμού της οργάνωσης PAJK το 2014-15 και διετέλεσε σε συντονιστικό ρόλο στο PAJK της περιοχής Mahmur-Kandil το 2018.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)

Πηγή: Η τουρκική μυστική υπηρεσία δολοφόνησε ηγετικό στέλεχος του PKK – Βίντεο ντοκουμέντο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα