Η τηλεπάθεια θα είναι σύντομα πραγματικότητα, σύμφωνα με νευροχειρούργο

Η τηλεπάθεια θα πάψει να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας πολύ σύντομα, σύμφωνα με νευροχειρούργο εγκεφάλου του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Ο Dr Eric Leuthardt, σύμφωνα με τη Daily Mail, προβλέπει ότι μια νέα γενιά υπερανθρώπων που θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω της σκέψης τους θα γίνει πραγματικότητα μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Όπως τονίζει ο Leuthardt, οι εν λόγω

«υπεράνθρωποι» θα μπορούν να μεταδώσουν πληροφορίες σε άλλους ανθρώπους αλλά και σε υπολογιστές χρησιμοποιώντας εγκεφαλικά εμφυτεύματα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το να τοποθετήσει κανείς ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα θα είναι στο μέλλον τόσο εύκολο και συχνό όσο το να κάνει μια πλαστική επέμβαση ή να «χτυπήσει» ένα τατουάζ.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν είναι απίθανο να σκεφτεί κανείς ότι στα επόμενα 20 χρόνια όλα όσα έχουμε σε ένα κινητό τηλέφωνο θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε έναν κόκκο ρυζιού. Αυτό θα μπορούσε να εμφυτευθεί στον εγκέφαλό μας και να λειτουργήσει ως διασύνδεση μεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστή.

Ο Dr Leuthardt δεν είναι ο μόνος που έχει τη φιλοδοξία να δημιουργήσει διασύνδεση εγκεφάλου – μηχανής, καθώς στο παρελθόν και ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι θα δοκιμάσει τη διασύνδεση ανθρώπου – υπολογιστών.

Ο Bryan Johnson, ιδρυτής της start-up Kernel, που δημιουργεί εγκεφαλικά μικροτσίπς, είχε ανακοινώσει στο τέλος του χρόνου ότι αυτά τα τσιπάκια θα είναι σύντομα τόσο δημοφιλή όσο και τα smartphones.

Keywords
Τυχαία Θέματα