Η στιγμή που ρώσος πιλότος ανατινάσσεται για να μην πέσει στα χέρια τζιχαντιστών (video)

Ο πιλότος βρέθηκε περικυκλωμένος από τζιχαντιστέςΆγνωστο παραμένει αν κατά την έκρηξη της χειροβομβίδας σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν τζιχαντιστέςΘα τιμηθεί ως Ήρωας της Ρωσίας με το υψηλότερο μετάλλιο των ενόπλων δυνάμεων

Η συγκλονιστική στιγμή που ρώσος πιλότος ανατινάσσεται πυροδοτώντας μια χειροβομβίδα, ενώ είναι περικυκλωμένος από τζιχαντιστές στη Συρία, καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Αναλυτικότερα, το βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αραβικό κανάλι

IDLIB στο YouTube δείχνει ότι ένοπλοι μαχητές ειναι στη θέση του πιλότου. Τα πλάνα ταιριάζουν με αυτά απο προηγούμενο βίντεο στο οποίο οι μαχητές γιόρταζαν την νίκη πάνω απο το πτώμα του πιλότου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT.

Στο νέο βίντεο οι μαχητές περικυκλώνουν τον πιλότο όταν ξαφνικά ακουγεται η φωνή ενός ανθρώπου να φωνάζει στα ρωσικά “Αυτό είναι για τους δικούς μας!”

Στην συνέχεια ακούγεται μια έκρηξη. Δεν είναι σαφές απο το βίντεο εάν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν τζιχαντιστές στην έκρηξη, αναφέρει το RT.

Όπως αναφέρουν οι Times της Σιβηρίας, ο ρώσος πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί με αλεξίπτωτο από το Sukhoi του αφού προηγουμένως φώναξε: «Αυτό είναι για τους δικούς μας».

Ποιος ήταν ο πιλότος

O πιλότος Ρομάν Φιλίποφ, ήταν σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, 33 ετών, καταγόταν από το Βλαδιβοστόκ και θα τιμηθεί ως Ήρωας της Ρωσίας με το υψηλότερο μετάλλιο των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ρωσικές Aρχές, πρόλαβε να πυροβολήσει και να σκοτώσει δύο τζιχαντιστές πριν ανατιναχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα