«Η ΝΔ ψεύδεται για την αδήλωτη εργασία», καταγγέλλει το υπ. Εργασίας

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, ξέσπασε, μετά την τοποθέτηση του κ. Βρούτση ότι τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» εκθέτουν την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, «καθώς επιβεβαιώνουν την αδράνεια και την απουσία πολιτικών για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η επιλεκτική και αποσπασματική παρουσίαση μηνιαίων στοιχείων, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, δεν

μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, είναι απολύτως σαφή. Στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας το ποσοστό αδήλωτης εργασίας έχει μειωθεί στο 12,48% το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017, από 13,58% το 2016, 16,48% το 2015 και 19,17% το 2014.

«Κανείς δεν ξεχνά ότι επί των ημερών της Ν.Δ. το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας υποβαθμίστηκε και καταργήθηκαν 209 οργανικές θέσεις και ένα σύνολο τμημάτων, μεταξύ των οποίων το τμήμα νομικής στήριξης και το τμήμα πληροφοριακών συστημάτων. Αντίθετα, σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ενισχύεται με προσωπικό, με νέα μέσα και εργαλεία ελέγχου», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα