Η μάχη με τις λάσπες στην Εύβοια συνεχίζεται – Χωρίς πόσιμο νερό τέσσερα χωριά (video)

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έφυγαν από την Εύβοια, ωστόσο, οι κάτοικοι των χωριών που χτύπησε η φονική καταιγίδα «Θάλεια» αφήνοντας πίσω της οκτώ νεκρούς συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις λάσπες που κατέκλυσαν τα σπίτια τους.

«Μισό μέτρο λάσπη καθαρίζουν από σπίτι σε σπίτι χωρίς να υπάρχει οδική διασύνδεση μεταξύ των χωριών, ενώ οικογένειες από 2.500 σπίτια που καταστράφηκαν παραμένουν σε ξενοδοχεία», είπε ο δήμαρχος των Ψαχνών Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ήδη 28 συνεργεία έχουν ήδη πραγματοποιήσει

αυτοψία σε 600 σπίτια, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί μόνο στα βόρεια. Στα Ψαχνά και σε τρία ακόμη χωριά δεν υπάρχει πόσιμο νερό από τον κεντρικό αγωγό, καθώς αυτός έχει καταστραφεί.

Στην κυκλοφορία δόθηκε μόνο το ένα ρεύμα της γέφυρας στο Βασιλικό, ενώ ολική είναι η καταστροφή της γέφυρας Φύλων και της Γέφυρας Αφρατίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τους δήμους που επλήγησαν στην Εύβοια και τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη είναι η διενέργεια διπλής έρευνας -που διέταξε ο εισαγγελέας- για τα αίτια της τραγωδίας, που οδήγησαν στο θάνατο οκτώ ανθρώπων αλλά και για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα