Η Γερμανία… κέρδισε την Τουρκία και θα φιλοξενήσει το EURO 2024 (εικόνες – video)

Η Γερμανία ανέλαβε τη «φιλοξενία» του EURO 2024, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA και ανακοίνωσε την Πέμπτη (27/9) ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Η υποψηφιότητα της Γερμανίας επικράτησε αυτής από την Τουρκία στη σχετική ψηφοφορία, στην οποία μετείχαν τα 17 από τα 19 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής.

Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ

Γκρίντελ, και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Σερβέτ Γιαρντιμτσί, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Η υποψηφιότητα της Γερμανίας συγκέντρωσε 12 ψήφους, αυτή της Τουρκίας τέσσερις ψήφους, ενώ υπήρξε και ένα λευκό.

Germany will host Euro 2024 @Radiotv10_rw pic.twitter.com/tNujwcnAlZ

— rigoga ruth (@rigogaruth) 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η Γερμανία, η οποία «φιλοξένησε» δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο (το 1974 ως Δυτική Γερμανία και το 2006), θα διοργανώσει για πρώτη φορά το EURO. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1988 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, ωστόσο τότε τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Δυτική Γερμανία.

Η Τουρκία κατέθεσε για τέταρτη φορά υποψηφιότητα, προκειμένου να «φιλοξενήσει» την κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων στην Ευρώπη, ωστόσο και πάλι δεν τα κατάφερε, όπως και στις τρεις προηγούμενες προσπάθειές της. Το 2008 είχε καταθέσει κοινή υποψηφιότητα με την Ελλάδα, ενώ εν συνεχεία διεκδίκησε -χωρίς επιτυχία- και τις διοργανώσεις του 2012 και του 2016.

Germany will host a European Championship for the second time, having previously staged the 1988 edition

Keywords
Τυχαία Θέματα