Η Γαλλία έτοιμη να καλωσορίσει την Twitter αν εγκαταλείψει τις ΗΠΑ – Κόντρα στις… ορέξεις Τραμπ

Η Twitter Inc. θα ήταν ευπρόσδεκτη εάν μετέφερε την έδρα της στη Γαλλία, εφόσον αντιμετωπίζει ένα δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον στις ΗΠΑ, δήλωσε ο γάλλος Υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων Σεντρίκ Ο, σε συνέντευξή του στο «Radio J» την Κυριακή (31/05). Προσφέροντας… στέγη στο Twitter, που είναι σε «πόλεμο»

με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Εάν το Twitter θεωρούσε σε κάποιο σημείο ότι οι αμερικανικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν πλέον στην εταιρεία να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις αξίες της και να συνεχίσει να επεκτείνεται, και εάν υπάρξει υπερβολική αστάθεια για διάφορους λόγους, η εταιρεία θα ήταν προφανώς ευπρόσδεκτη στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στη Γαλλία», τόνισε ο γάλλος Υπουργός.

Την περασμένη Πέμπτη (28/05), ο αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο περιορίζει τη νομική προστασία, που απολαμβάνουν οι πλατφόρμες των social media, όπως είναι το Facebook και το Twitter. Μετά την «κίτρινη κάρτα» πήρες από το Twitter, που έδωσε απάντηση στις κινήσεις Τραμπ. Το διάταγμα δίνει τη δυνατότητα στις ρυθμιστικές αρχές να κινούνται νομικά κατά των εταιρειών αυτών για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η νομιμότητα του διατάγματος θα αμφισβητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ακολούθησαν και άλλες απειλές.

-"Twitter Inc. serait le bienvenu en France si la plate-forme de médias sociaux fait face à un environnement d'exploitation défavorable aux USA" a déclaré dimanche le ministre français des Affaires numériques, Cedric O, dans une interview à Radio Jhttps://t.co/R6BFNMdiNS

— ⓃⒺⓌⓈ—ⓂⒺⓃⒶ·۰•● (@News_Mena_) May 31, 2020

Νομικοί στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει εμπλοκή του Κογκρέσου ή του δικαστικού συστήματος για να αλλάζει το τρέχον νομικό πλαίσιο προστασίας των πλατφόρμων, τις οποίες ο Τραμπ κατηγορεί ότι προσπαθούν να φιμώσουν τις συντηρητικές φωνές και να προωθήσουν τις ιδέες των φιλελεύθερων.

Ο Υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων της Γαλλίας σημείωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με το Twitter, αν και είπε ότι η Γαλλία θα ήταν «εξαιρετικά χαρούμενη» να καλωσορίσει την εταιρεία.

Αν και ο Σεντρίκ Ο αναγνώρισε πως «δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο», επέκτεινε την πρόσκληση σε επιχειρηματίες και ερευνητές στις ΗΠΑ που αναζητούν ένα σπίτι φιλικό προς την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις. Η Ευρώπη και η Γαλλία είναι ανοιχτές σε μια «συγκεκριμένη ιδέα του Διαδικτύου και της ρύθμισής του» είναι ανοιχτές σε ένα «πιο ανθρωπιστικό και δίκαιο Διαδίκτυο», τόνισε ο γάλλος Υπουργός. «Σε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες λέω, καλώς ήλθατε στη Γαλλία», πρόσθεσε.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, Bloomberg)

Keywords
Τυχαία Θέματα