Η Super League ενισχύει τους πυρόπληκτους στο Μάτι – Απονομή… την Κυριακή στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ

Στη διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Τρίτη (16/4) για την εκλογή προέδρου, πάρθηκε μια πολύ σημαντική απόφαση από τη Super League, καθώς η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος θα είναι στο πλευρό των κατοίκων που έχασαν τις περιουσίες τους στη φονική φωτιά στο Μάτι, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα το τελετουργικό απονομής του τροπαίου της πρωταθλήτριας ομάδας στον ΠΑΟΚ, μετά την ολοκλήρωση

του αγώνα με το Λεβαδειακό την Τούμπα, αν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι τουλάχιστον ισόπαλο.

Πώς θα γίνει η βοήθεια των συνανθρώπων μας στο Μάτι; Για τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδα που θα αποτελείται από φίλους του Κριστόφ Βαζέχα με αντίπαλο την ΑΕ Χαλανδρίου. Τα έσοδα του φιλικού θα διατεθούν στους πυρόπληκτους στο Μάτι. Η Λίγκα, με απόφαση που πήρε θα ενισχύσει οικονομικά το συγκεκριμένο παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Όπως είπαμε, σύμφωνα με απόφαση της Super League, που πάρθηκε, ομόφωνα, εφόσον ο «Δικέφαλος» κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο την ερχόμενη αγωνιστική, μετά το τέλος του αγώνα θα γίνει η απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή στην Τούμπα.

Ο ΚΑΠ αναφέρει ότι το τρόπαιο απονέμεται μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα του πρωταθλητή – ο ΠΑΟΚ για την 30η αγωνιστική παίζει στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ – αλλά στο άρθρο 25 σημειώνεται «κατ΄ εξαίρεση, με απόφαση της διοργανώτριας, μπορεί να απονέμεται και νωρίτερα αν είναι μαθηματικά βέβαιη η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω απονομή έχει καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα και δεν επιφέρει καμία έννομη συνέπεια».

Σημειώνεται ότι η επικύρωση της βαθμολογίας (και η οριστικοποίηση του πρωταθλητή) γίνεται μετά το τέλος όλων των αγώνων.

H ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Πρόεδρος Δ.Σ. της Super League εξελέγη ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου.

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το τελετουργικό απονομής του τροπαίου της πρωταθλήτριας ομάδας στον ΠΑΟΚ, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με το Λεβαδειακό, αν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι τουλάχιστον ισόπαλο.

3. Ομόφωνα αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση του αγώνα φιλανθρωπικού σκοπού “Φίλοι Βαζέχα-Α.Ε. Χαλανδρίου”, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου 2019, στο γήπεδο “Νίκος Πέρκιζας”, ο οποίος θα διεξαχθεί υπέρ των πυροπλήκτων στο Μάτι.

Δύο ημερομηνίες για τη σέντρα

Στις 17 ή τις 24 Αυγούστου θα γίνει η σέντρα του νέου πρωταθλήματος. Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για να δηλωθεί στην ΕΠΟ η ημερομηνία της πρεμιέρας λήγει στις 30 Απριλίου και η Super League θα ζητήσει λίγες ημέρες παράταση προτού αποφασίσει για το πότε θα γίνει η σέντρα και να το δηλώσει επίσημα στην Ομοσπονδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα