Γνωρίζουμε και ακούμε τη Livertia λίγο πριν τη live ηχογράφηση του νέου υλικού της

Συνέντευξη στη Ναταλία Κάππα

Αν και με αρκετά χρόνια ζωής στον μουσικό πλανήτη, η Livertia (Ελευθερία Ναθαναήλ) νιώθει ακόμα μικρή και δημιουργεί πάνω σε δρόμους κλασικούς αλλά και σύγχρονους της rock και jazz. Έχοντας μαθητεύσει πιάνο με τον Valery Ismagilof και έχοντας παρακολουθήσει επιπλέον μαθήματα στο Mozarteum της Αυστρίας στην τάξη του Vassili Lobanof, απέκτησε αυτή τη σταθερή μουσική βάση που τις δίνει υλικό για να δημιουργεί εδώ και πολλά χρόνια.

Παράλληλα,

θα τη βρούμε στο μουσικό τμήμα του Πολυτεχνείου να παραδίδει μαθήματα αλλά και να γράφει μουσική για μουσικές παραστάσεις και video Projects.

Εμείς την εντοπίσαμε λίγο πριν τη live ηχογράφηση ολόκληρου του νέου υλικού της, την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 21.00 στο City Studio στην Άνω Κυψέλη.

-Livertia; Πώς κατέληξες σε αυτό το όνομα;

Πριν από οχτώ χρόνια, περίπου, περπατούσα και σκεφτόμουνα αν δεν με έλεγαν Ελευθερία πώς θα ήθελα να με φώναζαν εναλλακτικά μου ήρθε αυτό. Μου αρέσει όπως ηχούν με αυτή τη σειρά τα σύμφωνα και τα φωνήεντα!

-Πότε ξεκίνησες να παίζεις μουσική;
Από εφτά χρονών ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική, μαθαίνοντας αρχικά κιθάρα καθότι είχα ερέθισμα από τον πατέρα μου ο οποίος παίζει κλασική κιθάρα. Πολύ γρήγορα όμως πέρασα στο πιάνο.
Πριν τέσσερα χρόνια περίπου, ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω το συναίσθημά μου μέσω της φωνής. Ήτανε σοκαριστικό για εμένα. Είμαι πολύ εσωστρεφής. Τόσα χρόνια εκφράζομαι μόνο παίζοντας. Η φωνή είναι κάτι άμεσο, βγαίνει κατευθείαν από μέσα σου και επικοινωνεί με τον ακροατή αφιλτράριστα. Έτσι το βιώνω εγώ.

-Όταν ήσουν μικρή, τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;
Ακόμα μικρή είμαι! (γελάει) Από μικρή μου ήτανε πηγαίο να ασχοληθώ με τη μουσική. Ήξερα ότι θα γινόμουν μουσικός. Μονόδρομος!

-Αν έφευγες τώρα για κάποια χρόνια, προκειμένου να ψαχτείς περαιτέρω μουσικά, θα πήγαινες Αγγλία ή Αμερική;
Μπα, αυτό που χρειάζομαι σε αυτή την φάση είναι η ματιά προς τα μέσα, στο μυαλό και την ψυχή μου. Παρόλο αυτά αν θα έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω, θα πήγαινα Αμερική, εκεί υπάρχουν όλα.

-Μουσικές επιρροές;
Μουσικές επιρροές; Κλασική μουσική γιατί την σπούδασα και την αγάπησα, ροκ ξένη και ελληνική και κάποιοι ερμηνευτές της τζαζ.

-Σε ποιο είδος μουσικά κινείσαι; Θα τολμούσες να βγεις από το μουσικό comfort zone σου για να πειραματιστείς σε κάτι ξένο σε σένα;
Είμαι σε uncomfort zone για την ώρα, ελπίζω να μετατοπιστεί λιγάκι αυτό. Είναι αρχή για μένα, ψάχνω τον ήχο μου και πολλά πράγματα είναι πρωτόγνωρα! Είμαι στη φάση “Ψάχνοντας το comfort zone μου” !

-Στο youtube μετά από τα τραγούδια σου, μου παίζει London Grammar. Σου αρέσουν;
Ωραίος ήχος, ωραία μπάντα!

-Γράφεις μουσική για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Πώς είναι να γράφεις μουσική για άλλους και πως για σένα;
Είναι τελείως διαφορετική διαδικασία το να γράφεις μουσική για εικόνα και να αποτυπώνεις αυτά που σου υπαγορεύονται με κάποιον τρόπο, από το να βγάλεις τα εσώψυχά σου, να τα βάλεις και σε μία τάξη ώστε για αρχή, να τα καταλάβεις εσύ ο ίδιος πρώτα! Είναι δύσκολο, επίπονο και ταυτόχρονα λυτρωτικό.

-Την Τετάρτη που έρχεται θα κάνεις μία ανοιχτή live ηχογράφηση. Τι ακριβώς θα ακούσουν και δούνε όσοι παραβρεθούν;
Θα κάνουμε μία ανοιχτή στο κοινό ηχογράφηση του υλικού και έχουμε βάλει και ένα σκαλάκι δυσκολίας σε εμάς γιατί δεν θα σταματάμε για διορθώσεις, θα τα παίξουμε one shot όλα τα κομμάτια.

-Ποια είναι τα πλάνα σου για το υπόλοιπο του χρόνου;
Εκτός από παιξίματα με φίλους και ανθρώπους που εκτιμώ, με περιμένει πολλή δουλειά ακόμα, ώστε να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος γιατί τώρα σας συστήνομαι!

Keywords
Τυχαία Θέματα