Γκουαϊδό: Δεν κατανοούμε τις αιτίες της πολιτικής θέσης της Ιταλίας

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό σε επιστολή του αναφέρει ότι «δεν κατανοεί τις αιτίες της πολιτικής θέσης της Ιταλίας» και «για ποιο λόγο, η Ρώμη, δεν θέλει να λάβει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά του δικτάτορα Μαδούρο».

Παράλληλα, ο Γκουαϊδό, που αυτονακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας, ζητά από την Ιταλία «να ζητήσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας και να μπορέσουν να αποδεσμευθούν οι διεθνείς βοήθειες».

«Είμαι σίγουρος ότι ο ιταλικός λαός είναι με το μέρος μας, με το μέρος της

Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης» αναφέρεται, παράλληλα, στην επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε από εκπροσώπους του Χουάν Γκουαϊδό που επισκέφθηκαν την Ρώμη.

Επισήμως, η ιταλική κυβέρνηση ζητά να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές στην Βενεζουέλα, αλλά τάσσεται κατά «έξωθεν παρεμβάσεων».

Το κόμμα της Λέγκα, όμως, φαίνεται να έχει λάβει σαφέστερη θέση από εκείνη των Πέντε Αστέρων.

Σήμερα ο υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σαλβίνι «επιβεβαίωσε την σκληρή θέση κατά του Μαδούρο» και «την πλήρη στήριξη της συνταγματικής πορείας για την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, το γρηγορότερο δυνατό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα