Γιάννης Αντετοκούνμπο – «Εκπροσωπώ 13 εκατομμύρια ανθρώπους, θα βρεθώ στην Κίνα»

Ένα από τα πιο ξεχωριστά πρόσωπα του φετινού All Star Weekend είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος άλλωστε είναι ο αρχηγός της μίας ομάδας, ενώ στην άλλη είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Το Σσάββατο 16 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Media Day του All Star Gam, ο Greak Freak δήλωσε πως θα δώσει το «παρών» στην Κίνα για το Παγκόσμιο

Κύπελλο, αρκεί να είναι υγιής.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 24χρονος σούπερσταρ:

Για το τι σκέφτεται όταν μπαίνει στο παρκέ και το αν θα πάει στην Κίνα: «Όταν μπαίνω στο παρκέ σκέφτομαι εκείνους που βοήθησαν εμένα και την οικογένειά μου και εκπροσωπώ 13 εκατομμύρια ανθρώπους. Μακάρι να είμαι υγιής (σ.σ.χτύπησε ξύλο) και θα βρεθώ στην Κίνα».

Για το παρατσούκλι του: «Δεν ξέρω ποιος έδωσε το παρατσούκλι αλλά είναι ένα δικό μου κομμάτι, με χαρακτηρίζει. Μου αρέσει και είναι κομμάτι του εαυτού μου. Εσείς ίσως το κάνετε να μοιάζει κακό (σ.σ. γέλια). Δεν είμαι αλαζόνας όταν λέω ότι μία ομάδα για να με σταματήσει πρέπει όλοι οι παίκτες της να είναι στην ίδια σελίδα. Στο ένας εναντίον ενός είναι δύσκολο. Πριν από 7 χρόνια δεν πίστευα καν ότι θα είμαι εδώ και θα ηγούμαι της Team Giannis. Η πειθαρχία και η σκληρή δουλειά σε φέρνει εδώ. Συνήθιζα να λέω μικρός ότι πρέπει να δουλεύεις σκληρά για να έχεις φαγητό στο τραπέζι, με εμάς έπρεπε να πουλήσουμε πράγματα για να το καταφέρουμε».

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή του και την καριέρα του: «Θέλω να να ζήσω κάθε στιγμή σαν τελευταία. Δεν με νοιάζει αν θα κερδίσω ή θα χάσω. Πριν 7 χρονιά δεν φανταζόμουν πως κάποια στιγμή θα φτάσω εδώ. Όμως αν δουλεύεις σκληρά και έχεις και την υποστήριξη της οικογένειας σου, μπορείς να τα καταφέρεις να φτάσεις εδώ. Δεν περίμενα πως θα είμαι σε αυτή τη θέση πριν 7 χρόνια. Δεν είχαμε να φάμε κάποτε. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Προσπαθώ πάντα να είμαι πάντα ταπεινός, να δουλεύω συνέχεια».

Αναφορικά με την καλύτερή του στιγμή έως τώρα και την καλύτερη φάση που θυμάται διαχρονικά: «Το παιχνίδι στη Γιούτα όπου έβαλα το νικητήριο καλάθι. Η φάση που μου έχει μείνει είναι το σουτ του Τζόρνταν στους τελικούς με τους Τζαζ το 1998».

Σχετικά με την πορεία των Μιλγουόκι Μπακς: «Είναι εντυπωσιακό το ταξίδι μέχρι στιγμής. Παίζουμε σκληρά και ομαδικά. Είμαστε και οι καλύτεροι φίλοι έξω από το παρκέ. Είναι εκπληκτική η παρέα και η ατμόσφαιρα και όσο συνεχίζουμε έτσι θα είναι καλό για εμάς. Νιώθω καλά με το γεγονός πως είμαι αρχηγός. Είμαι χαρούμενος. Πριν έξι χρόνια ήμασταν η χειρότερη ομάδα στο ΝΒΑ και τώρα έχουμε το καλύτερο ρεκόρ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να μαθαίνουμε κάθε μέρα. Δεν έχουν έρθει ακόμη τα playoffs. Πρέπει να κερδίσουμε μία σειρά και να “χτίσουμε” σε αυτήν. Το ταξίδι μέχρι στιγμής είναι απίστευτο. Παίζουμε καλά. Είμαστε φίλοι. Απολαμβάνουμε τις νίκες μας, αλλά και την παρέα μας εκτός γηπέδου. Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα».

Αναφορικά με το ποιον παίκτη του θα άλλαζε θέση για να ήταν κι εκείνος στο All Star Game σχολίασε: «Με τον Έρικ Μπλέντσο είναι σπουδαίος παίκτης και άξιζε να βρίσκεται εδώ».

Για το αν αντιμετωπίζει διαφορά την κατάσταση κι αν αισθάνεται «Γιάνναρος»:«Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή μου πάντα θα νιώθω Γιαννάκης επειδή θέλω να είμαι ταπεινός».

Αναφορικά με την εικόνα που κρατάει από την Ελλάδα: «Αυτό που θυμάμαι είναι ποιοι με βοήθησαν. Η οικογένειά μου με έφερε σε αυτή την θέση, αλλά υπήρχαν και άλλοι που με βοήθησαν. Νιώθω πως εκπροσωπώ την οικογένεια μου και όσους μας βοήθησαν».

Για το πως σκέφτεται τη ζωή του μετά το τέλος της καριέρας του: «Θα ήθελα να είμαι σε ένα νησί το Greek Freak Island μόνο εγώ και η οικογένεια μου, χωρίς media και χωρίς δημοσιότητα».

(Βίντεο από sport24.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα