Για πάντα… κόκκινος ο Κλοπ – «Χυλόπιτα» και σε ελληνική ομάδα ο Γκατούζο για να πάει στη Νάπολι (video)

Ριζώνει… στη Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και ο γερμανός προπονητής ανακοίνωσαν την Παρασκευή (13/12) την επέκταση της συνεργασίας τους, με τον τεχνικό των «κόκκινων» να παραμένει στο «Ανφιλντ» έως το καλοκαίρι του 2024. Σήκωσε, άλλωστε, Champions League, ενώ φαίνεται πως φέτος θα… σπάσει και την κατάρα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα ο Τζενάρο

Γκατούζο απέρριψε 18 προτάσεις ή κρούσεις – ανάμεσά τους και από την Ελλάδα – πριν δεχτεί την πρόταση της Νάπολι και έτσι να… βρει τον Κώστα Μανωλά. Ως το 2024 στους Ρέιντζερς και ο Στίβεν Τζέραρντ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία των «κόκκινων» τον Οκτώβριο του 2015 ανανέωσε το συμβόλαιό του γι’ άλλα δύο χρόνια (αυτό που υπογράψει τελείωνε το 2022) κι εφόσον εξαντλήσει όλη τη χρονική διάρκειά του θα συμπληρώσει εννέα χρόνια στον πάγκο των πρωτοπόρων της Premier League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες των «κόκκινων» εν όψει των Χριστουγέννων επισκέφτηκαν νοσοκομείο με παιδιά:

Στο διάστημα που καθοδηγεί την Λίβερπουλ, ο 52χρονος τεχνικός, η ομάδα του Μερσεϊσάιντ έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Champions League της σεζόν 2018/2019, καθώς και το ευρωπαϊκό Super Cup που ακολούθησε επικρατώντας της Τσέλσι.

Σε 234 αγώνες η Λίβερπουλ μετρά 141 νίκες, 54 ισοπαλίες και μόλις 39 ήττες, ενώ φέτος βρίσκεται στο +14 από την πρωταθλήτρια Σίτι και στο +8 από τη δεύτερη Λέστερ, κάνοντας όνειρα τίτλου μετά από 29 χρόνια.

Μέσω των social media ο πρώην προπονητής της Ντόρτμουντ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με το σύλλογο, τονίζοντας: «Breaking News. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και το οποίο δεν είναι τόσο κακό. Συμφώνησα για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Είναι καλά νέα για κάποιους, άσχημα νέα για κάποιους άλλους. Μπορείτε, αν θέλετε, να κλείσετε το video. Αισθάνομαι το σύλλογο και την πόλη σαν το σπίτι μου. Με αγαπούν εδώ. Νομίζω πως είναι μία καλή στιγμή για να προχωρήσω σε μία τέτοια απόφαση».

Εν τω μεταξύ στην Ιταλία, ο Τζενάρο Γκατούζο είναι από την Τετάρτη (11/12) ο νέος προπονητής της Νάπολι και σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η «La Repubblica» ο άλλοτε τεχνικός του ΟΦΗ πριν δεχτεί την πρόταση των «παρτενοπέι» αρνήθηκε όχι μία ή δύο αλλά 18 συνολικά προτάσεις και κρούσεις.

Όπως αποκαλύπτει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, μια από τις κρούσεις ήταν από την Ελλάδα χωρίς πάντως να κατονομάζεται η ομάδα. Ανάμεσα στις ομάδες που έφαγαν άκυρο από τον Γκατούζο ήταν η Βαλένθια, οι δύο ομάδες της Γένοβα (Τζένοα και Σαμπντόρια), η Φιορεντίνα η οποία επίσης είχε δείξει ενδιαφέρον, αλλά και ομάδες από την Μόσχα και την Κίνα.

Έτσι… έσμιξαν δυο «γνωστοί». Ο Τζενάρο Γκατούζο, που έχει έρθει ως προπονητής στη χώρα μας και πήρε τη θέση του Κάρλο Αντσελότι, και ο Κώστας Μανωλάς που έχει αγωνιστεί σε ελληνικές ομάδες, είναι, πλέον κάτω από την ίδια «στέγη».

Ο πρώην τεχνικός της Μίλαν αποχώρησε από το «τιμόνι» των «ροσονέρι» στα τέλη της περασμένης περιόδου, ενώ είχε άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα του Μιλάνου.

Η Νάπολι, η οποία θα αντιμετωπίσει την Πάρμα το ερχόμενο Σάββατο (14/12) στη Serie A, βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, αλλά το βράδυ της Τρίτης (10/12) με το 4-0 κόντρα στη Γκενκ για τον 5ο όμιλο του Champions League έφτασε στην πρώτη νίκη της μετά από 9 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, στους οποίους δεν είχε… χαμογελάσει (σ.σ. οι επτά από αυτούς στο ιταλικό πρωτάθλημα).

Ρέιντζερς: Υπέγραψε έως το 2024 ο Τζέραρντ

Η φημολογία των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκε, με τον Στίβεν Τζέραρντ να ανανεώνει τη συνεργασία του με τους Ρέιντζερς έως το καλοκαίρι του 2024.

Οι «διαμαρτυρόμενοι» επί των ημερών του αγγλου τεχνικού πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα Σκωτίας (δεύτεροι πίσω από την Σέλτικ), αλλά και στην Ευρώπη (προκρίθηκαν στους «32» του Europa League), οπότε η διοίκηση έσπευσε να τον επιβραβεύσει προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο.

Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ έκανε αποδεκτή την πρόταση που του έγινε και υπέγραψε γι΄ άλλα δύο χρόνια, καθώς το προηγούμενο συμβόλαιο που είχε τελείωνε το καλοκαίρι του 2022. Τη διετία που βρίσκεται στον πάγκο της Ρέιντζερς ο Τζέραρντ, η ομάδα μετρά 55 νίκες, 26 ισοπαλίες και μόλις 13 ήττες σε 94 αναμετρήσεις.

Πηγή: Για πάντα… κόκκινος ο Κλοπ – «Χυλόπιτα» και σε ελληνική ομάδα ο Γκατούζο για να πάει στη Νάπολι (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα