Προφυλακιστέοι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία – Κατηγορούνται για κατασκοπεία και παράνομη είσοδο

Συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες, ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχέςΠρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό και έναν οπλίτη πενταετούς υποχρέωσηςΣε διαρκή επικοινωνία με Καμμένο και Κοτζιά ο ΤσίπραςΤζανακόπουλος: Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσαΗ ανακοίνωση του ΓΕΣ για το συμβάν

Στο δικαστήριο με την κατηγορία της κατασκοπείας, αλλά και της παράνομης εισόδου στην Τουρκία θα οδηγηθούν

οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο.

Παράλληλα, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Δείτε επίσης: Τούρκοι συνέλαβαν δύο στελέχη του ελληνικού στρατού στον Έβρο (video)

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές οι δύο Έλληνες έδωσαν κατάθεση στις αρχές, στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και κατόπιν κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό και έναν οπλίτη πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών αποπροσανατολίστηκαν, πέρασαν στο τουρκικό έδαφος και εκεί εντοπίσθηκαν από αντίστοιχη τουρκική περίπολο.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το Τελωνείο των Καστανιών, όπου βρίσκεται η επίσημη διάβαση μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας, σε ένα μικρό δάσος και στο μοναδικό κομμάτι ξηράς που χωρίζει τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τους τουρκικές για τις διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το συμβάν

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ενημέρωσε για το περιστατικό σήμερα. «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες», ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Τζανακόπουλος: Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα

Για παράνομη είσοδο θα δικαστούν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δείτε επίσης: «Για παράνομη είσοδο θα δικαστούν στην Τουρκία οι Έλληνες που συνελήφθησαν στον Έβρο» (video)

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ χθες, σημειώνοντας παράλληλα ότι το περιστατικό, για το οποίο έγινε στο ΓΕΕΘΑ μεγάλη σύσκεψη με όλη την ηγεσία προέκυψε από λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα