Γαλλία: Προφυλακίστηκε 23χρονος για την επίθεση στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων

Ένας 23χρονος άνδρας, του οποίου γενετικό υλικό βρέθηκε πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τον Καρίμ Σερφί στην επίθεση της 20ης Απριλίου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων προφυλακίστηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή.

Ίχνη DNA του άνδρα, άγνωστου στις υπηρεσίες αντιτρομοκρατίας, βρέθηκαν στη λαβή του Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο Καρίμ Σερφί όταν σκότωσε έναν αστυνομικό, τον 37χρονο Ξαβιέ Ζιγκελέ, και τραυμάτισε δύο από τους συναδέλφους του και μια

Γερμανίδα περαστική πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο άνδρας κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής τρομοκρατικής οργάνωσης και κατοχή όπλου σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, διευκρίνισε η δικαστική πηγή.
Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη τη Δευτέρα στο σπίτι του στο Σεν–Τιμπό–ντε–Βιν, στην περιοχή Σεν–ε-Μαρν της περιφέρειας του Παρισιού, διαβεβαίωσε ενώ τελούσε υπό κράτηση ότι δεν γνώριζε τον δολοφόνο, ανέφερε η πηγή. Είναι ο πρώτος ύποπτος σε βάρος του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες στην υπόθεση αυτή.

Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν κατά πόσον υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού και του Καρίμ Σερφί. Ένα τουφέκι, δύο μεγάλα μαχαίρια και πυρομαχικά είχαν βρεθεί επίσης μέσα στο όχημα του δολοφόνου.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα