«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους

«Ελεύθερη πολιορκημένη» η ΘεσσαλονίκηΧιλιάδες αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα στους δρόμουςΕλικόπτερα, αύρες και αστυνομικοί με πολιτικά συνθέτουν το ασφυκτικό σκηνικό

Με τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα, αύρες και αρκετά δακρυγόνα στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τυχόν «παραφωνίες» και διαμαρτυρίες στην εικόνα

αισιοδοξίας που προσπαθεί να προβάλει.

Έτσι, το ασφυκτικό σκηνικό που έχει στηθεί ήδη από το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου προετοιμάζει για το τι θα ακολουθήσει. Τα μέτρα θα ενταθούν το απόγευμα, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλά στους εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων της πόλης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.

Από την Αθήνα μετακινούνται 11 διμοιρίες. Ήδη από την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην πόλη βρίσκεται και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης. Το απόγευμα θα έχει την τελική σύσκεψη με τους επιτελείς της Βόρειας Ελλάδας για το σχέδιο των μέτρων τάξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάθεση των αστυνομικών θα βρεθούν, εκτός από το ελικόπτερο που ξεκίνησε από την Παρασκευή τις πτήσεις πάνω από την πόλη, δύο αύρες εκτόξευσης νερού, drones με κάμερες που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και άλλα μέσα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ηγεσίας, η αστυνομική παρουσία στους δρόμους θα είναι εμφανής και ταυτόχρονα διακριτική, ενώ θα παρεμβαίνει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση κρουσμάτων πρόκλησης ταραχών, εν τη γενέσει τους. Περιμετρικά του Βελλίδειου θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας, όπου θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις για την ομιλία του πρωθυπουργού. Αστυνομικοί -ένστολοι και με πολιτικά- θα βρίσκονται περιμετρικά της ΔΕΘ και σε καίρια σημεία της πόλης, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πιθανοί στόχοι επιθέσεων. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στους χώρους του ΑΠΘ, λόγω της διαμάχης για την κατάργηση του ασύλου, αλλά και σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη.

Επίσης, αστυνομικές δυνάμεις θα φροντίσουν ώστε να μη συναντηθούν οι συμμετέχοντες σε πορείες αντίπαλης ιδεολογικής αφετηρίας, όπως οι αντιεξουσιαστές και οι διοργανωτές της συγκέντρωσης για το Μακεδονικό.

«Καζάνι που βράζει» η Θεσσαλονίκη από τις αντικυβερνητικές πορείες

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Στο ίδιο μέρος καλεί τα μέλη της η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικάτα και συλλογικότητες, ενώ θα εκπροσωπηθούν όλα τα Εργατικά Κέντρα των νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Η σταθερή και πλήρης εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις, τα επαγγελματικά δικαιώματα στην εργασία με υγεία και ασφάλεια, ο σταθερός κοινωνικός προϋπολογισμός, το δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι συντάξεις και παροχές, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση κι ο σεβασμός στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις είναι τα κεντρικά αιτήματα του φετινού συλλαλητηρίου. Στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ θα ενσωματωθούν και τα μέλη της ΛΑΕ, η οποία πραγματοποιεί προσυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας.

Λίγες δεκάδες μέτρα νοτιότερα από το Άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους δίνεται την ίδια ώρα το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη καλούν την εργατική τάξη «να μην κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην επίθεση για το τσάκισμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεών της, αλλά να συνταχθεί και να διεκδικήσει μαζί με το ΠΑΜΕ»

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν, επίσης στις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα.

(Με πληροφορίες από ethos.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα