«Φρένο» των βρετανικών αρχών στην προσπάθεια καταψήφισης της Μέι από τον Banksy (εικόνες)

Οι βρετανικές αρχές έβαλαν… φρένο στην πρόταση του γνωστού street artist, Banksy, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα χαρίσει ένα έργο του σε όσους καταψηφίσουν τους Συντηρητικούς της Τερέζα Μέι.

Ο διάσημος καλλιτέχνης θα προσέφερε μια από τις πιο διάσημες εικόνες του «Το κορίτσι με το μπαλόνι», στους κατοίκους του Μπρίστολ, προκειμένου να μην ψηφίσουν το κόμμα της Μέι.

Στο δώρο του Banksy,

το μπαλόνι θα ήταν στολισμένο με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι κόκκινο, όπως στην αρχική εικόνα.

Σύμφωνα με την πρόταση του Banksy, οι ψηφοφόροι θα έπρεπε για να λάβουν το δώρο, να στείλουν μια φωτογραφία μόλις ολοκλήρωναν το «σταύρωμα» του ψηφοδελτίου.

Ωστόσο, οι βρετανικές αρχές έβαλαν τέλος στα σχέδια του καλλιτέχνη, αφού η… ανταλλαγή αυτή κρίθηκε παράνομη, βάσει του δικαίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είναι ποινικό αδίκημα για κάθε ψηφοφόρο να δεχτεί ή να συμφωνήσει να δεχτεί ένα δώρο ή παρόμοιο αντάλλαγμα για την ψήφο ή την αποχή από την ψηφοφορία. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι διεξάγουμε έρευνα για την προσφορά», ανέφερε η αστυνομία.

Statement in relation to the offer of a free #Banksy print in exchange for people voting a certain way in the forthcoming general election. pic.twitter.com/XtV5T0Qnbn

— Avon&Somerset Police (@ASPolice) 5 Ιουνίου 2017

«Προειδοποιήθηκα από την Εκλογική Επιτροπή ότι η δωρεάν προσφορά θα ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Γι’ αυτό με λύπη ανακοινώνουμε ότι αυτή η κακοσχεδιασμένη και νομικά αμφίβολη ενέργεια ακυρώθηκε», ανέφερε από την πλευρά του ο Banksy.

Keywords
Τυχαία Θέματα