Φωτογραφίες ντοκουμέντα πριν και μετά τη δολοφονία Κασόγκι – Οι κινήσεις των 15 εκτελεστών του

Νέες αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου δημοσιογράφουΣτις φωτογραφίες απεικονίζονται καρε- καρέ οι κινήσεις του πριν και μετά τη δολοφονίαΟ δημοσιογράφος δολοφονήθηκε αμέσως μετά την είσοδό του στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την είσοδο και την έξοδο των Σαουδαράβων που συμμετείχαν στην ομάδα εκτέλεσης του δημοσιογράφου

φέρνει στη δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται καρε- καρέ οι κινήσεις του πριν και μετά τη δολοφονία.

Ο Κασόγκι, μέλος της σαουδαραβικής ελίτ που όμως είχε πέσει σε δυσμένεια διότι επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είχε εγκατασταθεί στις ΗΠΑ το 2017 και έγραφε κυρίως άρθρα γνώμης που δημοσιεύονταν στην εφημερίδα The Washington Post. Δολοφονήθηκε αμέσως μετά την είσοδό του στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου.

Οι κινήσεις της ομάδας εκτέλεσης του δημοσιογράφου

Όπως μεταδίδει το τούρκικο πρακτορείο μια πρώτη ομάδα αποτελούμενη από έξι άτομα έφτασε στην Τουρκία στις 1:30 τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου με πτήση των Turkish Airlines

Μια ημέρα μετά, στις 3:30 τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου, στην Τουρκία έφτασαν με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ τα άλλα εννιά άτομα, ανάμεσά τους και ο άνθρωπος που φέρεται να τεμάχισε τον Κασόγκι.

Λίγες ώρες αργότερα οι 10 από αυτούς καταγράφηκαν να μπαίνουν στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας.

Στις 11:00 έως τις 12:30 ακολουθεί η είσοδος των υπολοίπων πέντε μελών της ομάδας των εκτελεστών.

Στη συνέχεια, στις 14:53, καταγράφεται η είσοδος από την πίσω πόρτα του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας δύο ατόμων.

Φρίκη προκαλεί το ντοκουμέντο που δείχνει τον ένα εκ των δύο να φορά τα ρούχου του ήδη δολοφονημένου δημοσιογράφου.

Στις 14:30 της ίδιας ημέρας της δολοφονίας έξι άτομα αναχωρούν με ιδιωτικό τζετ και περίπου οκτώ ώρες αργότερα αναχωρούν από το αεροδρόμιο Ατατούρκ με τον ίδιο τρόπο άλλα επτά άτομα.

Τα τελευταία δύο μέλη της ομάδας έφυγαν από την Τουρκία σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 1:30 τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου με πτήση των Turkish Airlines.

Keywords
Τυχαία Θέματα