Φορτηγό πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες προσάραξε στην Κέα

Φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 193 μετανάστες και πρόσφυγες, προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχιόνα της Κέας. Οι επιβαίνοντες μπόρεσαν και έφτασαν στο λιμάνι του νησιού και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος κατευθυνόταν προς την Ιταλία, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή αναγκάστηκε να προσαράξει στο συγκεκριμένο νησί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν

ότι μεταξύ των μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων οι τρεις είναι διακινητές.

Οι 193 άνθρωποι φιλοξενούνται προσωρινά σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας.

Κλιμάκιο του λιμενικού σώματος, αποτελούμενο από δέκα άτομα, αναμένεται να μεταβεί σήμερα, Δευτέρα με ελικόπτερο στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο, ενώ στελέχη του λιμενικού το χαρακτηρίζουν ως πλοίο μίας χρήσεως που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: Φορτηγό πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες προσάραξε στην Κέα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα