Φίλης «καρφώνει» Βενιζέλο για τα νούμερα του PSI (video)

«Κάθε τόσο μας δίνει μια άλλη εικόνα της δικής του ευθύνης ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για την ελληνική οικονομία», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, απαντώντας στα όσα κατά καιρούς αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την οικονομική πολιτική επί των ημερών

του, αλλά και για το PSI.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή το σημερινό επιτυχημένο swap των ελληνικών ομολόγων δήλωσε «δικαιωμένος» για την οικονομική πολιτική του PSI που είχε εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση το 2012, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, ο κ. Φίλης δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση περί «δικαίωσης», υπενθυμίζοντας στον κ. Βενιζέλο: «Το 2014 ο προϋπολογισμός είχε στόχο 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα και με βάση τα επίσημα στοιχεία έπιασε μόλις 0.3% δηλαδή 2 δις κάτω από τον στόχο. Επίσης κληροδοτήσατε το mail Χαρδούβελη που δεν ήταν η συμφωνία με τους πιστωτές αλλά οι ευσεβείς σας πόθοι που για να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές θα έπρεπε να υπάρξουν τόσα και άλλα τόσα μέτρα απ’ όσα έλεγε τότε το mail Χαρδούβελη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός του 2014 «είχε εκτροχιαστεί αυτό το πιστοποίησε και ο Σόιμπλε λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να υπάρξει μια αναστολή, ένα διάλειμμα, για πολιτικούς λόγους στην υλοποίηση του προϋπολογισμού του. Η έκθεση του ΔΝΤ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι δήθεν ήμασταν λίγο πριν την έξοδο από το Μνημόνιο με πιστοληπτική γραμμή».

Παράλληλα, ο κ. Φίλης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα κατά καιρούς διακινούμενα -από τον κ. Βενιζέλο- νούμερα που απέφερε το PSI, καλώντας τον να αποφασίσει ποια είναι τα πραγματικά: «Στις 19-7-2015 στην Καθημερινή, μας λέτε ότι η ονομαστική μείωση του χρέους ήταν 126 δις, στις 8.12.2016 με δική σας ανάρτηση στο facebook μιλάτε για 106 δις ευρώ και το ντοκουμέντο της Τράπεζας της Ελλάδος λέει ότι μόνο 51,2 δις ευρώ ήταν το κέρδος από το PSI δεδομένου ότι υπήρξε ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών, νέα δάνεια, κλπ».

Το σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα