Έξι στους δέκα Αμερικανοί ανησυχούν… λόγω Τραμπ

Την ανησυχία τους σχετικά με τον τρόπο που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κυβερνά την χώρα, η οποία, όπως εκτιμούν, οδεύει στη λάθος κατεύθυνση, δεν κρύβουν τα 2/3 Αφροαμερικανών που ζουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, το 84% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα του έχει πάρει άσχημο δρόμο έναντι μόλις του 15% που πιστεύει το

αντίθετο, δείχνει αυτή η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας και διεξήγαγε το ινστιτούτο PerryUndem σε δείγμα 1.003 Αφροαμερικανών.

Στους συμμετέχοντες τέθηκε το ερώτημα πώς νιώθουν με το Ντόναλντ Τραμπ στο τιμόνι της χώρας. Συνολικά, το 63% δήλωσε πως αισθάνεται ανησυχία, το 45% επισήμανε πως νιώθει φόβο και το 42% αισθάνεται οργή.

Μόλις το 12% των ερωτηθέντων διατύπωσε την αισιοδοξία του, το 7% είπε ότι έχει ελπίδες και το 5% ότι πιστεύει πως οι πολιτικές αποφάσεις του μεγιστάνα θα το επηρεάσει με θετικό τρόπο έναντι του 64% που λέει το αντίθετο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να πουν σε ποιο πρόσωπο ή κίνημα έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη αναφορικά με τα θέματα που τους απασχολούν. Το 92% ανέφερε τον Μπαράκ Ομπάμα και την Μισέλ Ομπάμα. Η οργάνωση Black Lives Matter, που καταγγέλλει την αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, έλαβε το 81% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν από την 12η Αυγούστου και τα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε μια γυναίκα 32 ετών από έναν υποστηρικτή των νεοναζί.

Οι Αφροαμερικανοί αντιπροσωπεύουν το 13% του ενήλικου πληθυσμού στις ΗΠΑ, ωστόσο σύμφωνα με το ινστιτούτο PerryUndem οι έρευνες καταγραφής της κοινής γνώμης που επικεντρώνονται σε αυτούς είναι σχετικά σπάνιες.

Συνολικά, 1.003 άνθρωποι ηλικίας άνω των 18 ετών συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 18 Ιουλίου και 7 Αυγούστου του 2017.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα