Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην πλατεία Εξαρχείων

Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας αλλοδαπών, που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην πλατεία Εξαρχείων και τις περιμετρικές οδούς της, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το κύκλωμα ναρκωτικών αποτελείτο από τουλάχιστον 50 αλλοδαπούς και διακινούσε καθημερινά, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, ουσίες στην περιοχή. Ως προς τη μεθοδολογία δράσης του, το κύκλωμα λειτουργούσε με υποομάδες και με εναλλαγές μελών στους ρόλους

διακινητών, τσιλιαδόρων και ταμιών. Αρχικά έκρυβε τα ναρκωτικά (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) σε διάφορα μέρη, όπως δέντρα, θόλους αυτοκινήτων, κάδους απορριμάτων, παρτέρια και φρεάτια, ενώ στη συνέχεια τα διέθετε σε μεγάλο αριθμό χρηστών. Σημειώνεται, ότι διαπιστώθηκαν περισσότερες από 200 αγοραπωλησίες.

Η αποδόμηση της σπείρας πραγματοποιήθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας στην πλατεία Εξαρχείων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δεκατρείς αλλοδαποί, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα δεκάεξι αλλοδαπών συνεργών τους, τέσσερις εκ των οποίων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε φυλακές.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 144 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 605 ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα και μοτοποδήλατο. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν με ταξί ναρκωτικές ουσίες – Σύλληψη τριών μελών συμμορίας

Την ίδια ώρα, με ταξί κατηγορούνται ότι μετέφεραν ναρκωτικές ουσίες μέλη συμμορίας, στα ίχνη της οποίας έφτασε η αστυνομία. Όπως ανακοινώθηκε, ως μέλη της συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ελληνικής καταγωγής, ανάμεσα τους και το φερόμενο ως «αρχηγικό» της μέλος.

Η συμμορία φέρεται να διακινούσε ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Δύο από τα κατηγορούμενα μέλη συνελήφθησαν στα διόδια των Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ, όταν, κατόπιν έρευνας, εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες σε ταξί που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά τους. Όπως διαπιστώθηκε, το ταξί ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων, με τον αυτοκινητιστή να μην έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (3,3 κιλά), κατεργασμένης κάνναβης (1 κιλό), κοκαΐνης (237 γραμ.), όπως επίσης ναρκωτικά χάπια, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, που εκτιμάται ότι συνδέεται με την εμπορία ναρκωτικών.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών – Συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (17 Μαρτίου 2020), με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας συνολικά 6 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε ακόμα 1 άτομο, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο, είχαν συστήσει και συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής («Ακύλας»), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 114,9 γραμμαρίων,ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 597,9 γραμμαρίων,4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,2 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών καιτο χρηματικό ποσό των 5.608 ευρώ.

Επίσης συνελήφθη 1 άτομο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 5 ατόμων, για αγορά ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής («Ακύλας»).

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, astynomia.gr)

Πηγή: Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην πλατεία Εξαρχείων - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα