Έτοιμα τα φυλακιστήρια των ναζί – Σε ποιες φυλακές θα καταλήξουν και τι θα γίνει με τον Λαγό (video)

Τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού παίρνουν πιθανότατα ακόμα και μέσα στη μέρα οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι τελικά δεν οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών λόγω κορονοϊού. Αστυνομικός της ΓΑΔΑ παρέλαβε τα φυλακιστήριά τους και με έκτακτη μεταγωγή θα προγραμματιστεί ποιοι θα πάρουν τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού, το Μαλανδρίνο και τις φυλακές Τρικάλων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να διαβιβαστεί

στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω του Αρείου Πάγου, το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που αφορά στην καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών και την έκτισή της του Γιάννη Λαγού, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει αν θα αρθεί η ασυλία του ώστε να συλληφθεί για να οδηγηθεί στην φυλακή.

Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες που αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στις φυλακές έχουν ετοιμαστεί όλα τα φυλακιστήρια, τα οποία σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών θα παραλάβει αστυνομικός για να τα επιδώσει στο αρμόδιο τμήμα Μεταγωγών ώστε -λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό- να μη μεταχθούν οι καταδικασθέντες στο Εφετείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των κρατουμένων θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Οι 39 από τους καταδικασθέντες για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι (αλφαβητικά) είναι οι:

Ιωάννης Άγγος, Αγριογιάννης Δημήτριος, Αναδιώτης Αναστάσιος, Νικόλαος Αποστόλου, Γερμενής Γεώργιος, Γρέγος Αντώνιος, Ευγενικός Μάρκος, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καζαντζόγλου Ιωάννης, Καλαρίτης Ελπιδοφόρος, Κασιδιάρης Ηλίας, Κομιάνος Ιωάννης, Κορκοβίλης Κωνσταντίνος, Κούζηλος Νικόλαος, Λαγός Ιωάννης, Λιακόπουλος Διονύσιος, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Μιχαλολιάκος Νικόλαος, Μίχος Νικόλαος, Μπαρέκας Θωμάς, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, Παναγιώταρος Ηλίας, Πανταζής Αναστάσιος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Παππάς Χρήστος, Πατέλης Γεώργιος, Πόπορη Βενετία, Ρουπακιάς Γεώργιος, Σιατούνης Νικόλαος, Σταμπέλος Γεώργιος, Στεργιόπουλος Χρήστος, Στράτος Αθανάσιος, Τσακανίκας Γεώργιος, Τσαλίκης Λέων, Τσόρβας Αθανάσιος, Τσόρβας Νικόλαος και Χρυσαφίτης Αριστοτέλης.

Από αυτούς σχεδόν όλοι έχουν παραμείνει προφυλακιστέοι, άλλοι έχοντας συμπληρώσει 18μηνο προσωρινής κράτησης, άλλοι με λιγότερους μήνες προφυλάκισης. Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει προσωρινό χρόνο κράτησης συνολικά 30 μήνες, ενώ ο Γιάννης Λαγός συνολικά σχεδόν 20 μήνες καθώς μετά τη λήξη του 18μηνου είχε επιστρέψει για περίπου ένα 2μηνο στην φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα