Εταιρεία αυγών και πουλερικών ανέλαβε την εκπαίδευση του προσωπικού στο Oruc Reis – Τι συνέβη (video)

Η εμπορική εταιρεία «PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi», η οποία εμπορεύεται αυγά και κοτόπουλα, κέρδισε κατόπιν δημοπρασίας το έργο της εκπαίδευσης του προσωπικού του ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis», σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ δύο δημοσιογράφων του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «ΑΝΚΑ». Πρόκειται για ενέργεια που δημιουργεί και άλλες «σκιές» σχετικά με τις ενέργειες της Άγκυρας με το συγκεκριμένο

ερευνητικό σκάφος, καθώς είναι πιθανό να πρόκειται για εταιρεία «φαντομάς».

Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Κενάν Γιαϊματζί, έφτασε σ’ αυτή την επιτυχία για το «Oruc Reis», το οποίο διεξάγει γεωλογικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, αντί του ποσού του 1 εκατομμυρίου και 299 χιλιάδων δολαρίων. Οι δυο δημοσιογράφοι, αναζήτησαν τα γραφεία της εταιρείας στη διεύθυνση που αναγράφεται, αλλά η διεύθυνση ανήκει σε πολυκατοικία σε γειτονιά στην Κωνσταντινούπολη, όπου κατοικεί οικογένεια που δεν έχει σχέση με την εταιρεία.

Oruç Reis Araştırma Gemisi’nin eğitim ihalesini, yumurta ve tavuk pazarlaması yapan Ahmet Kenan Yaymacı’nın 13 Ocak 2020’de kurduğu PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi 1 milyon 299 bin Dolar bedel ile kazandı. https://t.co/TnyuLsFrXr pic.twitter.com/rN6QVlSg2k

— Cumhuriyet TV (@TvCumhuriyet) October 26, 2020


Η Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Εξόρυξης Ορυκτών (MTA) είχε προκηρύξει διαγωνισμό, σχετικά με την παροχή εκπαίδευσης στο προσωπικό – «2D/3D Σεισμική Λειτουργία και Παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης On-the-Job» – του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν είχαν καθοριστεί κριτήρια οικονομικής ή χρηματοοικονομικής πιστοποίησης. Επίσης, δεν είχαν απαιτηθεί κριτήρια επαγγελματικής και τεχνικής επάρκειας.

Κατά το διαγωνισμό, η υψηλότερη προσφορά ήταν 17 εκατομμύρια 997 χιλιάδες 693 λίρες και η χαμηλότερη προσφορά 9 εκατομμύρια 489 χιλιάδες 195 λίρες. Η «PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi» κέρδισε, ωστόσο, το διαγωνισμό για περίπου 9 εκατομμύρια 534 χιλιάδες 660 λίρες. Η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με τη Γενική Διεύθυνση της MTA στις 16 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, το εν λόγω ποσό έχει αυξηθεί σε 10 εκατομμύρια 430 χιλιάδες TL καθώς το δολάριο ΗΠΑ έχει υπερβεί το όριο των 8,03 TL.

ANKA Haber: Doğu Akdeniz’de sismik araştırma çalışmaları yürüten Oruç Reis Araştırma Gemisi’nin eğitim ihalesini, (yumurta ve tavuk pazarlaması yapan:))) Ahmet Kenan Yaymacı’nın 13 Ocak 2020’de kurduğu PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi 1 milyon 299 bin Dolar bedel ile kazandı. pic.twitter.com/9TsO5AmC5d

— monte (@monte3463) October 26, 2020


Ο Αχμέτ Κενάν Γιαϊματζί ίδρυσε την εταιρεία «PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi» με κεφάλαιο 100 χιλιάδες τουρκικές λίρες στις 13 Ιανουαρίου 2020. Η εμπορική εταιρεία Διανομής ωστόσο με έδρα την Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε στις 25 Αυγούστου 2008. Η εταιρεία έλαβε άδεια χονδρικού και λιανικού εμπορίου, για εμπορία, εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων διατροφής όπως κοτόπουλα, πάπιες, χήνες, αυγά, καθώς και ζωικά προϊόντα. Η διεύθυνση της έδρας της εταιρείας εμφανίζεται ως «Piripaşa Mahallesi İlaç Sokak» No: 2 στην περιοχή Halıcıoğlu στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, όταν οι ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου μετέβησαν στη διεύθυνση όπου είχε καταχωρήσει ως έδρα η εταιρεία, διαπίστωσαν ότι εκεί κατοικούσε μια οικογένεια που δεν είχε σχέση με την εταιρεία ή τους ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Η διεύθυνση της εταιρείας «PGA Deniz ve Ticaret» του Γιαϊματζί, που κέρδισε το διαγωνισμό για το «Oruc Reis» έχει μεταφερθεί στην οδό «Şehit Ercan Coşkun», στην περιοχή «Gönen» της επαρχίας Μπαλικεσίρ, εκτός Κωνσταντινούπολης. Στη διεύθυνση αυτή που εμφανίζεται ως διεύθυνση της εταιρείας, υπάρχει ακόμα ένα καφέ στο ισόγειο και ένα οικογενειακό σπίτι πάνω από αυτό. Οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου ANKA προσπάθησαν να τηλεφωνήσουν στο καταχωρημένο τηλέφωνο της εταιρείας για να συναντηθούν με τον Γιαϊματζί, ιδιοκτήτη της PGA, αλλά το τηλέφωνο δεν απαντούσε.

Oruç Reis'in eğitim ihalesini adreste bulunmayan şirketiyle yumurtacı aldı..! https://t.co/1lP9tSk2Sg

— Haber MİM (@Habermim_) October 26, 2020


Ο Γιαϊματζί, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία PGA, μετέφερε επίσης την προσωπική του διεύθυνση κατοικίας από την συνοικία Πέρα της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Μπαντιρμά του Μπαλικεσίρ. Ως δραστηριότητα της εταιρείας αναφέρεται «δραστηριότητες στα ύδατα της Τουρκίας και σε διεθνή ύδατα με χρήση γεωλογικού εξοπλισμού και υπηρεσιών με το κλειδί στο χέρι για την απόκτηση σεισμικών δεδομένων».

Άλλες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν την αγορά και πώληση πλοίων, σκαφών αναψυχής και θαλάσσιων οχημάτων, καθώς και χερσαίας, θαλάσσιας, αεροπορικής μεταφοράς επιβατών, συμβουλευτικών υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, πρόσληψης προσωπικού, εκπαίδευσης προσωπικού και κατάρτισης εταιρικών στρατηγικών, προγραμματισμού καριέρας προσωπικού, παροχής υποστήριξης σε εταιρείες, παροχής υπηρεσιών υποστήριξης όπως τρόφιμα, μεταφορές και ασφάλεια.

Doğu Akdeniz’de sismik araştırma çalışmaları yürüten Oruç Reis Araştırma Gemisi’nin eğitim ihalesini, hayvansal gıda pazarlaması yapan Ahmet Kenan Yaymacı’nın 13 Ocak 2020’de kurduğu PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi 1 milyon 299 bin Dolar bedel ile kazandı. pic.twitter.com/CsP6zLHczi

— Vaziyet (@vaziyetcomtr) October 26, 2020


Στον ιστότοπο της εταιρείας αναφέρεται ότι συνεργάζεται και με επίσημους τουρκικούς φορείς, όπως με την «Petroleum Distribution Inc»., την «Turkish Petroleum International Company», την «International Marine Contractors Association», το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και το τουρκικό υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα