«Εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα δεν ψηφίζω», διαμηνύει ο Τσίπρας

Ξεκάθαρος ως προς τις διαθέσεις του ο έλληνας πρωθυπουργόςΕπιτυχία των ελληνικών πρωτοβουλιών «βλέπει» η κυβέρνησηΣτο πλευρό Τσίπρα χώρες του Νότου και Σοσιαλιστές

Σαφές μήνυμα προς Θεσμούς και εταίρους έστειλε από τη Σύνοδο της Ρώμης, το περασμένο Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στους ευρωπαίους συνομιλητές του, αλλά ουσιαστικά στέλνοντας μήνυμα εν μέσω διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας

ξεκαθάρισε πως «εγώ εργασιακό Μεσαίωνα δεν ψηφίζω».

Διάσπαση του μέχρι πρότινος αρραγούς μετώπου των δανειστών

Το «ανάστημα που έχει σηκώσει» ο έλληνας πρωθυπουργός απέναντι στους δανειστές τον τελευταίο καιρό και η ελληνική επιτυχία να συμπεριληφθεί στη Διακήρυξη της Ρώμης η αναφορά στα εργασιακά, αλλά και στην καταπολέμηση της ανεργίας, που δεν υπήρχε στο αρχικό πλάνο, έχουν δώσει ώθηση σε αλλαγές εντός της Ένωσης, αλλά και σε διάσπαση του μέχρι πρότινος άκαμπτου μετώπου των δανειστών.

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό τόσο λόγω των πιέσεων της ελληνικής κυβέρνησης (πριν αλλά και στη διάρκεια της Συνόδου) όσο και της συσπείρωσης που παρατηρείται στις χώρες του Νότου, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, αποδίδονται καρποί εντός Ε.Ε. για θέματα όπως ο σεβασμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά.

Δυσαρέσκεια των χωρών του Νότου

Τη δυσαρέσκεια αυτή των χωρών του Νότου, επιβεβαίωσαν και κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της Συνόδου, μεταξύ άλλων οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Μάλτας και της Πορτογαλίας.

Συν τοις άλλοις, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συμμαχία των σοσιαλιστών απέναντι στις πιέσεις της Γερμανίας μέσω Eurogroup, λέγοντας στους ηγέτες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Παρασκευή: Το Eurogroup συνεδριάζει και αποφασίζει σε αυτό το Βερολίνο. Κάποιες χώρες φαίνεται πως έχουν πολύ μεγαλύτερες εξουσίες από τις υπόλοιπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα