Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς στον Υμηττό – Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο

Η φωτιά στον Υμηττό τέθηκε υπό έλεγχοΞεκίνησαν ήδη έρευνες για τα αίτια«Υπήρχε φλόγα ύψους 20 μέτρων», είπε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Δεν υπάρχει πλέον κάποιο ενεργό μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ήδη η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει ξεκινήσει έρευνες μετά από καταγγελίες πολιτών για εκρήξεις αλλά και ταυτόχρονες εστίες στην Παιανία, όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά

που εξαπλώθηκε στη συνέχεια στον Υμηττό.

Σημειώνεται πως από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς ένα σπίτι, ενώ μικρότερες ζημιές υπέστησαν άλλα τρία.

Η φωτιά στον Υμηττό ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής ώρα αιτία στους πρόποδες του βουνού στην Παιανία, στην οδό Σερρών, και έφτασε στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή, στις κεραίες. Αυτό που προσπάθησαν και κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ήταν η φωτιά στον Υμηττό να μην περάσει στο δάσος της Καισαριανής.

Σύμφωνα με δήλωση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, υπήρχε στην αρχή «φλόγα ύψους 20 μέτρων σε μικρή απόσταση από σπίτια στην Παιανία», ενώ ταυτόχρονα -όπως είπε- «είχαμε δύο μεγάλα μέτωπα: το ένα σε χαράδρα κοντά στον οικισμό της Παιανίας και το δεύτερο στην κορυφογραμμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα