Έρχεται ρύθμιση – ομπρέλα για τους οφειλέτες από δικηγορικές εταιρείες που λειτουργούν ως εισπρακτικές

Έρχεται το επόμενο διάστημα μια απαραίτητη και αρκετά καθυστερημένη είναι η αλήθεια ρύθμιση για την προστασία των οφειλετών  από δικηγορικές εταιρείες που λειτουργούν ως εισπρακτικές.

Η εν λόγω ρύθμιση έρχεται υπό το βάρος των αμέτρητων καταγγελιών για καταχρηστικές πρακτικές.

Έτσι, οι δικηγορικές εταιρείες δεν εμπίπτουν στον Ν. 3758/2009, που αφορά στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, μπαίνουν στο στόχαστρο.

Την παραπάνω ρύθμιση ανήγγειλε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ο

υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

«Η χώρα έχει κανόνες και αυτοί θα εφαρμόζονται από όλους» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος τόνισε πως πρόσφατα αφενός επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ελληνική τράπεζα, για υπόθεση ακατάσχετου λογαριασμού και αφετέρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για καταχρηστικό όρο σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης.

«Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια, αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους. Εμείς ήμασταν με όλους και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει σχέδιο νόμου, το οποίο είχε κατατεθεί στη Γραμματεία της κυβέρνησης ενάμιση μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόκαμε».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα