Επίθεση Ραγκούση στην κυβέρνηση για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου στο Σύνταγμα

Πολλά ερωτηματικά και αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί ο ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου της Deutse Welle, Θωμά Ιακόμπι από Ομάδα ακροδεξιών, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έγινε το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας κατά των προσφύγων και μεταναστών. Θέση πήρε και ο Γιάννης Ραγκούσης για μια υπόθεση, στην οποία η αστυνομία ήταν… ωσεί παρούσα.

«Όταν φασίστες επιτίθενται ανενόχλητοι σε δημοσιογράφους και όταν μαφιόζοι εκτελούν συμβόλαια θανάτου μέρα μεσημέρι σε ταβέρνες, τότε τα μεγάλα και παχιά λόγια για των κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη για ασφάλεια, νόμο και τάξη, πάνε περίπατο», επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη. «Μεγάλο και μακρύ περίπατο», καταλήγει η δήλωση του κ. Ραγκούση, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «συμβόλαιο» θανάτου στα Βλάχικα.

Αυτό που πραγματικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι το γεγονός πως λίγα μέτρα από το σημείο του ξυλοδαρμού του γερμανού δημοσιογράφου, βρίσκονταν αστυνομική δύναμη η οποία δεν έκανε το παραμικρό για να αποτρέψει τους ακροδεξιούς να ξυλοκοπήσουν τον Θωμά Ιακόμπι.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν μόνο όταν άρχισαν να τους φωνάζουν άλλοι δημοσιογράφοι που προσπαθούσαν να σώσουν τον συνάδελφο, από τα χέρια των ακροδεξιών και των νεοναζί που τον ξυλοκοπούσαν. Ο άγριος ξυλοδαρμός του αντραποκριτή της Deutsche Welle στην «καρδιά» της Αθήνας προκαλεί μια σειρά ερωτημάτων και για την αστυνομία.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης στον γερμανό δημοσιογράφο από ακροδεξιούς.

Πηγή: Επίθεση Ραγκούση στην κυβέρνηση για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου στο Σύνταγμα - altsantiri

Keywords