Επιστολές της Αννέτας Καββαδία στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, ζητά από τον ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόμπγιορν Γιάγκλαντ και την Πρόεδρο της PACE Λιλιάν Μορί Πασκιέ με επιστολές που τους απέστειλε, την άμεση και απερίφραστη καταδίκη τέτοιων πρακτικών, αναφερόμενη στο πρωτοσέλιδο της «κατ’ ευφημισμόν» – όπως την χαρακτηρίζει – εφημερίδας «Μακελειό».

Με την ιδιότητα της επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) και δίνοντας

συνέχεια στην αντίστοιχη πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, η κ. Καββαδία επισημαίνει στις επιστολές της «τους κινδύνους που ελλοχεύει η σιωπή και η ανοχή απέναντι στη ρητορική μίσους και τον χυδαίο, σεξιστικό, φασιστικό λόγο» διευκρινίζοντας ότι «τέτοιου είδους δημοσιεύματα πόρρω απέχουν από τις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας και το αγαθό της ενημέρωσης».

«Ως γυναίκα πολιτικός και ως επαγγελματίας δημοσιογράφος αντιστέκομαι σθεναρά σε λογικές που καλλιεργούν το έδαφος για την άνοδο του φασισμού και παραβιάζουν κατάφωρα την έννοια της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει επίσης η Αννέτα Καββαδία. Και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις καμπάνιες του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Όχι στη Ρητορική Μίσους» και «Όχι στο Κοινοβούλιό μου» (που αφορά τη μάστιγα της σεξουαλικής παρενόχλησης), ζητά να ασχοληθεί με το θέμα, μεταξύ άλλων, και η αρμόδια Επιτροπή για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων, ECRI (European Commission against Racism and Intolerance).

Keywords
Τυχαία Θέματα