«Επηρεασμένος από το Ισλαμικό Κράτος ο φερόμενος δράστης της Νέας Υόρκης»

«Επηρεασμένος» από το Ισλαμικό Κράτος και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις φέρεται να είναι ο φερόμενος δράστης της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδρασε μόνος του, δήλωσε στο CNN ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Δείτε επίσης: «Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας η έκρηξη στη

Νέα Υόρκη» – Συνελήφθη ο δράστης (video)

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα τονίσω ότι (ο ύποπτος) είχε επηρεαστεί από αυτές τις οργανώσεις», τόνισε ο Κουόμο, έπειτα από ερώτηση αν ο δράστης είχε εμπνευστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος, Ακάγεντ Ούλαχ, από το Μπρούκλιν, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, συνελήφθη και σύμφωνα με τις αρχές είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοσχέδια βόμβα που εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ προκαλώντας τρεις τραυματισμούς.

Ο Ούλαχ διέθετε από το 2012 έως το 2015 άδεια οδήγησης λιμουζίνας, η οποία είχε λήξει, τόνισαν αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός που έφερε ο ύποπτος δράστης βασιζόταν σε μια βόμβα σωλήνα.

Ο Κούομο δήλωσε ότι η εκρηκτική ύλη εντός του σωλήνα πυροδοτήθηκε, αλλά ο σωλήνας δεν εξεράγη. «Οπότε κατέληξε να τραυματιστεί ο ίδιος και λίγοι ακόμη που βρίσκονταν κοντά του».

Πρόσθεσε ότι ο δράστης φέρεται να βρήκε πληροφορίες στο διαδίκτυο για να κατασκευάσει την βόμβα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έκανε για λόγο για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι η επίθεση υπογράμμισε την ανάγκη για μεταρρύθμιση στην μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα