Επιμένει στην «Αμερική των λίγων» ο Τραμπ – Θέλει να παρατείνει την κράτηση των αιτούντων άσυλο

Μετά τις απειλές του στις «πόλεις καταφύγια» o αμερικάνος πρόεδρος σκληραίνει τη στάση τους εναντίων του μεταναστών και προσπαθεί να παρατείνει περισσότερο την ήδη μεγάλη και αδικαιολόγητη κράτηση τους, η οποία ουσιαστικά σημαίνει φυλάκιση.

Η διαδικασία παροχής ασύλου είναι εξονυχιστική. Μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια. Όμως είναι μια διαδικασία που θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ μετανάστες που συνελήφθησαν προσπαθώντας

να περάσουν παράνομα τα σύνορα με το Μεξικό.

Η ACLU, η ισχυρή οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών, δεσμεύτηκε να προσφύγει κατά της απόφασης αυτής στη δικαιοσύνη.

«Το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να κρατεί τους αιτούντες άσυλο εκτός μιας τακτικής εφαρμογής του νόμου», επικρίνει στο Twitter η ACLU.

BREAKING: Attorney General William Barr tonight directed immigration judges to deny bond hearings to asylum seekers.

Our Constitution does not allow the government to lock up asylum seekers without basic due process.

We’ll see the administration in court. Again.

— ACLU (@ACLU) 17 Απριλίου 2019

Τι σημαίνει αυτό για τους μετανάστες

Όσοι ζητούν άσυλο και συλλαμβάνονται στο αμερικανικό έδαφος μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν για την εξέταση της υπόθεσής τους, μια διαδικασία η οποία μπορεί να χρειαστεί αρκετούς μήνες ή ακόμη αρκετά χρόνια, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Αν εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική, δεν θα μπορούν πλέον οι μετανάστες να αφήνονται ελεύθεροι με εγγύηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, καθώς η διαδικασία αυτή δεν θα αφορά τους μετανάστες που θα καταθέτουν αίτημα για τη χορήγηση ασύλου στα νόμιμα σημεία εισόδου στα σύνορα.

Μια πολιτική αυτού του είδους, η οποία θα τεθεί σε ισχύ σε τρεις μήνες, έχει στόχο να τιμηθεί η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ να δώσει τέλος στην πρακτική «συλλαμβάνω και αφήνω ελεύθερο», την οποία έχει επικρίνει ο Αμερικανός πρόεδρος. Έτσι η επιλογή σκλήρυνσης της στάσης του στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την ξενοφοβική πολιτική που τον έφερε στον Λευκό Οίκο εξαρχής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα