«Επιχείρηση – ξέπλυμα της κυβέρνησης Καραμανλή ο Γεωργίου», λένε οι FT

Αποδιοπομπαίος τράγος ο Γεωργίου;Νέο άρθρο των Financial Times που επανέρχεται στο ζήτημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Επανέρχονται στην καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου οι Financial Times.

Στο άρθρο, με τίτλο «νομική φάρσα που θέτει υπό αμφισβήτηση τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», ο κύριος Γεωργίου χαρακτηρίζεται «αποδιοπομπαίος τράγος», καθώς καταδικάστηκε, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί για τις ίδιες κατηγορίες πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, αυτό μπορεί να εκληφθεί ακόμα και ως προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης Καραμανλή, που επέβλεψε τις χειρότερες υπερβολές υπερδανεισμού ενώ αλλοίωνε τα στοιχεία.

«Η σκληροπυρηνική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πιστεύεται ευρέως ότι έχει μία κατανόηση με υποστηρικτές του Καραμανλή» λέει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως η περίπτωση Γεωργίου δεν είναι η μοναδική, καθώς τόσο στην περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όσο και της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Κατερίνας Σαββαΐδου, εφαρμόστηκαν ανάλογες πρακτικές.

Στο άρθρο επισημαίνεται παράλληλα μεταξύ άλλων ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, εν τούτοις εκφράζονται ορισμένες αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα