Επεισόδια στον καταυλισμό προσφύγων στη Χίο – Τη Δευτέρα η δίκη των ακροδεξιών συλληφθέντων

Το βράδυ της Πέμπτης άτομα από το χώρο της ακροδεξιάς ξεκίνησαν να πετούν πέτρες προς τον καταυλισμό των προσφύγων στη ΣούδαΟ ένας κατηγορούμενος πλησίασε και χαστούκισε απρόκλητα έναν 19χρονο υπήκοο ΣυρίαςΟ δεύτερος είναι κατηγορούμενος και για την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Στεβή

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 24 Απριλίου, η δίκη των δύο συλληφθέντων για τα επεισόδια σε βάρος προσφύγων το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου.

Και οι δύο παραπέμπονται κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της αντιποίησης

αρχής, της απρόκλητης σωματικής βλάβης και απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας, ο ένας κατηγορούμενος ηλικίας 53 ετών «πλησίασε και χαστούκισε απρόκλητα έναν 19χρονο υπήκοο Συρίας», ενώ ο δεύτερος 40 ετών κατηγορείται με τον 53χρονο πως «από κοινού με άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επιτέθηκαν και προκάλεσαν σωματικές βλάβες, σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Ιράκ και Συρίας».

Τα δύο άτομα αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους τα οποία και μεταφέρθηκαν για παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο της Χίου.

Ο 40χρονος είναι κατηγορούμενος για επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Στεβή, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016. Η δίκη του επρόκειτο να γίνει στις 3 Απριλίου 2017, όμως αναβλήθηκε επειδή απουσίαζε επικαλούμενος εμπύρετο ίωση. Ο ίδιος έχει επίσης, μηνυθεί από τον νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου, Γιάννη Κουτσοδόντη, επειδή τον πέταξε κάτω και τον κτύπησε στον καταυλισμό της Σούδας τον Ιούνιο του 2016, όταν εκτελούσε τα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Χίου.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου στο οποίο οι δυο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να δικασθούν σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, έδωσε τριήμερη αναβολή, προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Δικαστής και Εισαγγελέας απαγόρευσαν στους κατηγορουμένους κάθε συναναστροφή με πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και να έχουν επαφή με τους καταυλισμούς. «Θα είστε ήσυχοι, διαφορετικά να ξέρετε ότι είμαστε εδώ», είπε η Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους.

Το βράδυ της Πέμπτης άτομα από το χώρο της ακροδεξιάς ξεκίνησαν πετροπόλεμο προς τον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα, αφού νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο Δημαρχείο, με αφορμή τη διαμαρτυρία κατοίκων της Αγίας Άννας Καπέλα για τη δημιουργία δομής στη κλινική Αυγουστή.

(Πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα