Επεισόδια στην Ταξίμ – Τούρκοι μαχαίρωσαν οπαδό του Ολυμπιακού (εικόνες – video)

Συνολικά πέντε άτομα τραυματίστηκαν και έγιναν τέσσερις συλλήψειςΕπίθεση εξαπολύουν οι φανατικοί οπαδοί της Φενέρ μέσω social mediaΒίντεο από τις συλλήψεις και τους τραυματίεςΣύμφωνα με την τουρκική αστυνομία το επεισόδιο δεν αφορά θέματα Ελλάδας – ΤουρκίαςΏρες μετά τα επεισόδια στην Ταξίμ, δημιουργήθηκε νέα ένταση όταν οπαδοί της Φενέρ επιτέθηκαν σε φιλάθλους
του Ολυμπιακού, αναγκάζοντας τον έναν να βγάλει την μπλούζα του, την οποία πήραν ως λάφυροΕνέδρα από χούλιγκανς της Φενέρ με σπασμένα μπουκάλια έξω από το γήπεδο «Σινάν Ερντέμ» πριν την έναρξη του αγώνα

Έναν έλληνα, οπαδό του Ολυμπιακού, μαχαίρωσαν τούρκοι χούλιγκαν της Φενέρμπαχτσε, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Ο οπαδός του Ολυμπιακού μαχαιρώθηκε στο πόδι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν δεχθεί χτυπήματα και ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο κεφάλι, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι κατά τα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν βεγγαλικά. Έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις και οι εμπλεκόμενοι έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 15 Έλληνες φίλαθλοι που έφτασαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη έκαναν τη βόλτα τους κοντά στην πλατεία Ταξίμ, αφού πρώτα είχαν κάνει check in στο ξενοδοχείο τους. Ξαφνικά, ένας Τούρκος άναψε καπνογόνο φωνάζοντας στα Αγγλικά «Εδώ είναι Κωνσταντινούπολη».

Τότε, περίπου 20 Τούρκοι βγήκαν από μαγαζιά τρέχοντας και άρχισαν να κυνηγούν τους Έλληνες φιλάθλους φωνάζοντας ρυθμικά «Istanbul».

Ακολούθησε «μάχη» και ξυλοδαρμός, με τις συμπλοκές να διακόπτουν άνδρες της μυστικής αστυνομίας της Τουρκίας οι οποίοι ήταν παρόντες και οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη πέντε Τούρκων οπαδών.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, πρόκειται για φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη από την πόλη Μάλτεπε (Bρύας) της Τουρκίας και δεν πρόκειται για οργανωμένο επεισόδιο από οργανωμένους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική αστυνομία, το αιματηρό αυτό επεισόδιο δεν αφορά θέματα Ελλάδας-Τουρκίας.

Bir grup Fenerbahçe taraftarı Taksim de Olympiakos taraftarına saldırdı. pic.twitter.com/S46G3hYxf5

— Tribünsel (@tribunselcom) 19 Μαΐου 2017

Fenerbahçe ile Olympiakos taraftarları arasında arbede çıktı. ( Via: @sergeneren )

pic.twitter.com/EEGtwWuA7z

— PickAndRoll.org (@pickandrollorg) 19 Μαΐου 2017

Φωτογραφία που ανέβηκε στον λογαριασμό των φανατικών της Φενέρ στο Twitter:

Αλλά και σχόλιο στο σχετικό βίντεο της επίθεσης:

The speedy Greeks in Istanbul pic.twitter.com/jTTEXcZopQ

— Fener Fanatics (@FenerFanatics34) May 19, 2017

Δείτε πλάνα από τις συλλήψεις και τους τραυματίες:

Δείτε τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου:

Νέα ένταση με οπαδούς της Φενέρ

Νέα ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ οπαδών της Φενέρ και του Ολυμπιακού μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ. Βίντεο που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Παρασκευής (19/5) δείχνει οπαδούς της τούρκικης ομάδας να «την πέφτουν» σε οπαδούς του Ολυμπιακού, αναγκάζοντας τον έναν να βγάλει την μπλούζα του, την οποία και την παίρνουν φωνάζοντας συνθήματα.

Η «ερυθερόλευκη» ΚΑΕ ενημέρωσε νωρίτερα τους οπαδούς της να μην κυκλοφορούν με διακριτικά της ομάδας.

AKILLI OLACAKSINIZ !!! #Fener4Glory #Fenerbahçe #Olympiakos #İstanbul pic.twitter.com/L3Ksb5WZ6X

— Burak Kale (@buraak_kale) May 19, 2017

«Ενέδρες» και έξω από το γήπεδο

Σε συνέχεια των επεισοδίων, σύμφωνα με το Sport-fm, oι φανατικοί οπαδοί της Φενέρ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι, από τη στάση του μετρό, μέχρι το γήπεδο του Final 4 της Ευρωλίγκας, δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και έβγαιναν από τα στενά, κρατώντας σπασμένα μπουκάλια μπύρας και ψάχνοντας… θύματα πριν την έναρξη του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα