«Επανάσταση» στο Μεξικό – Εταιρία αξιοποίησε τον χυμό κάκτου για να κινεί αυτοκίνητα

Η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα της ανθρωπότητας που αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Λύσεις που να προέρχονται από τη φύση και να μην επηρεάζουν το περιβάλλον που τόσο πολύ έχει χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια.

Μια εταιρία στο Μεξικό αναζήτησε στη λύση με ένα φυσικό τρόπο. Δημιούργησε βιοκαύσιμο από… κάκτο του γένους Οπουντία κάνοντας «επανάσταση».

Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο στο Μεξικό το χαρακτηρίζουν ως «πράσινο χρυσό», ενώ αποτελεί ήδη και κομμάτι της διατροφής

των κατοίκων της χώρας.

Αυτό λοιπόν πολτοποιείται και ανακατεύεται με λίπασμα από την εταιρεία καθαρής ενέργειας, Nopalimex και στη συνέχεια το συγκεκριμένο μείγμα αφήνεται με στόχο να αποσυντεθεί. Με αυτό τον τρόπο παράγει μεθάνιο.

Η Nopalimex όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, χρησιμοποιεί σχεδόν οκτώ τόνους μεθανίου την ημέρα, ώστε να λειτουργήσει ένα μηχάνημα το οποίο παράγει ρεύμα για να καλυφθούν οι ανάγκες της παραγωγής.

Το 2015 η Nopalimex έγραψε ιστορία στους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας… Και αυτό γιατί χρησιμοποίησε κάκτο αντί κάποιο γνωστό καύσιμο για να κινούνται τα αυτοκίνητα.

Όπως μάλιστα αναφέρει το συγκεκριμένο βιοκαύσιμο είναι και σχετικά οικονομικό, καθώς κοστίζει 0.65 δολάρια ανά λίτρο, σχεδόν δηλαδή αγγίζει το 1/3 της τιμής της βενζίνης.

Have you ever imagined using fuel made from cactus juice in your car? Mexican company ‘#Nopalimex‘ is making it happen #BioFuel #SustainableDevelopment pic.twitter.com/LhJsZ6TU2v

— CNBC-TV18 News (@CNBCTV18News) 25 Μαρτίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα