Εορταστικό πενθήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ στην πλατεία Κυψέλης

Το πενθήμερο 19 με 23 Δεκεμβρίου, στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στην πλατεία Κανάρη, μέσα σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, θα λάβει χώρα το «Φεστιβάλ Γεύσεις καθ’ Οδόν», με γεύσεις μεσογειακές όπου στο κέντρο θα βρίσκεται η ελληνική γαστρονομία.

Η μεγάλη αυτή γιορτή φιλοδοξεί να προβάλλει το ελληνικό διατροφικό προϊόν εντάσσοντας το στο πλαίσιο της μεσογειακής γαστρονομικής φιλοσοφίας.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η ονοµασία «Γεύσεις καθ’οδόν» θέλει να δηλώσει την κινητικότητα, τη διαρκή αλληλεπίδραση

των γαστρονοµικών συνηθειών στο ευρύτερο χώρο της Μεσογείου ως αποτέλεσµα πολιτιστικού προϊόντος. Επιπλέον, φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά στον Έλληνα, µε ολιγοήµερα Φεστιβάλ, τις προτάσεις των παραγωγών για τη διατροφική καθηµερινότητά τους.

Ο στόχος της συγκεκριµένης εκδήλωσης, εκτός από την προβολή του ελληνικού και µεσογειακού τουριστικού προϊόντος µέσα από την εγχώρια παραγωγή µε την ανάδειξη του γαστρονοµικού τουρισµού ενόψει και της τουριστικής περιόδου της νέας χρονιάς, έγκειται και στο να προτείνει στο αθηναϊκό καταναλωτικό κοινό ποιοτικά ελληνικά προϊόντα µικρών παραγωγών σε προσιτές τιµές την περίοδο των Χριστουγέννων, αναβαθµίζοντας µέσα από ένα γαστρονοµικό φεστιβάλ την ποιότητα ζωής σε γειτονιές της Αθήνας.

Παράλληλα µέσα από τα καθηµερινά events, γευσιγνωσία προϊόντων, σεµινάρια, διαλέξεις, µουσικοχορευτικές εκδηλώσεις επιθυμούν να δώσουν έναν τόνο εορταστικής ζωντάνιας σε µία από τις ιστορικότερες και οµορφότερες πλατείες της πρωτεύουσας.

Στο Φεστιβάλ στο οποίο θα προβλέπεται και η άµεση πώληση, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις σχεδιαζόµενες δράσεις.

Ακολουθούν οι κατηγορίες προϊόντων που θα μπορεί να βρει ο επισκέπτης: Ελιές – Λάδι – Παράγωγα Όσπρια – Ρύζι – Μέλι – Παράγωγα Ζυμαρικά – Σάλτσες – Παραδοσιακές Σαλάτες – Τυποποιημένο Κρέας – Ψάρι – Καρσί – Μπύρα – Παράγωγα Βότανα – Φυσικά Καλλυντικά – Λικέρ/ Οινοπνευματώδη – Αποξηραμένα Φρούτα – Αναψυκτικά – Χυμοί – Νερό – Αφεψήματα – Αυγά – Γαλακτοκομικά – Ξηροί Καρποί – Γλυκά – Μανιτάρια – Παραδοσιακά Σκεύη – Τυρί – Αλλαντικά – Street Food παραδοσιακού Φαγητού – Όσπρια – Αρτοσκευάσματα – Εκδόσεις Μαγειρικής

«ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΘ’Ο∆ΟΝ»

Οι Έλληνες Παραγωγοί συναντούν την Μεσόγειο

Αθήνα, Πλατεία Κανάρη, Κυψέλη

19 – 23 ∆εκεµβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα