Για άμεσο κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές μιλά το ΥΠΟΙΚ – Πρόοδο είδε ο ESM

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έληξε η μαραθώνια συνάντησηΑναμένεται επιστροφή της ελληνικής αποστολήςΣύγκλιση σε εργασιακά – συντάξεις Για πρόοδο μιλά ο ESMΤα εκκρεμή ζητήματα θα κλείσουν λέει το Οικονομικών

«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση. Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί». Αυτό ανέφεραν , πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τις επαφές που είχαν οι υπουργοί

στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς, ενώ το κυβερνητικό κλιμάκιο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.

Την άποψη ότι σημειώθηκε «κάποια» πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ Θεσμών και ελληνικής πλευράς, εξέφρασε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

«Κάποια πρόοδος σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνεχίστηκαν εν τω μεταξύ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στις Βρυξέλλες παρουσία και του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν, γεγονός που καταδεικνύει σημάδια προόδου.

Εκπρόσωπος του Ταμείου έκανε λόγο για σύγκλιση σε συντάξεις και εργασιακά, ενώ σήμερα η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καθώς δεν αναμενόταν να υπάρξει σήμερα συνάντηση.

Αυτό ανέφερε νωρίς τα ξημερώματα κυβερνητικός αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες ανατρέποντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα χθες από αξιωματούχο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), οι οποίες έλεγαν ότι θα υπάρξει και νέο ραντεβού την Παρασκευή.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου ήταν μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Εurogroup στις 7 Απριλίου στη Μάλτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει την ίδια ώρα το βάρος της πολιτικής διαπραγμάτευσης με ευρωπαίους εταίρους του, από τους οποίους ζητεί δεσμεύσεις στο μέτωπο των εργασιακών, που θα μπουν ως ανάχωμα στις παράλογες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα