«Ένταξη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μόνο με εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», ξεκαθαρίζει εκ νέου ο Στόλτενμπεργκ

Πολλαπλά είναι τα μηνύματα στήριξης που στέλνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ, μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικότερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες

όπου συναντώνται οι υπουργοί Άμυνας των κρατών — μελών της συμμαχίας τόνισε ότι αν και η συμμετοχή στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ δεν ήταν αυξημένη, oι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην αλλαγή του ονόματος της χώρας τους.

«Είμαστε έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε, όμως δουλειά μου είναι να καταστήσω απολύτως σαφές πως δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ χωρίς να υλοποιήσετε τη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό», είναι το νέο ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε με αποδέκτη την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τη Δευτέρα, μίλησε προσωπικά με σκοπιανό πρωθυπουργό και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

«Υποδέχομαι την ψήφο του ‘ναι’ στο δημοψήφισμα. Είναι ζήτημα των Σκοπίων να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη χώρα ως το 30ό μας μέλος, όμως ο μόνος τρόπος είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία για την ονομασία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο επικεφαλής της συμμαχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα