Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Πιθανό το ενδεχόμενο να έχουν φύγει κι άλλοι φάκελοι με εκρηκτικά

ΔΕΝ αποκλείεται να έχουν αποσταλεί και άλλοι φάκελοι, παγιδευμένοι με εκρηκτικά σε ξένους αξιωματούχουςΘα αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν και θα ληφθούν μέτρα για να καλυφθούν τα κενά τονίζει ο Τόσκας

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία μετά τους φακέλους – βόμβες που εστάλησαν τόσο στο γραφείο του γερμανού υπουργού οικονομικών όσο και στο κτίριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.

Ανώτατες πηγές της αστυνομίας που δεν θέλουν να κατανομαστούν τονίζουν στο altsantiri.gr ότι οι αρχές στη χώρα μας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών καθώς

δεν αποκλείεται να έχουν αποσταλεί και άλλοι φάκελοι, παγιδευμένοι με εκρηκτικά σε ξένους αξιωματούχους.

Το ενδεχόμενο αυτό υπογραμμίζει και η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, να σημειώνει πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα παρόμοια «πακέτα» όπως αυτά που έφθασαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στα γραφεία του ΔΝΤ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για άλλα τρομο-δέματα αλλά ερευνώνται όλες οι περιπτώσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στον ΣΚΑΙ.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν και θα ληφθούν μέτρα για να καλυφθούν τα κενά.

Στο σκοτάδι οι έρευνες

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το υλικό οι κάμερες καθώς οι ελληνικές αρχές εικάζουν ότι τα δέματα έχουν αποσταλεί μέσω ταχυδρομικού κιβωτίου από κεντρικό σημείο της Αθήνας, με πιθανότερη την Ακαδημίας.

Πηγές τονίζουν ότι οι φάκελοι μεταφέρθηκαν στο Κρυονέρι και «έφυγαν» αεροπορικώς για τους παραλήπτες.

Το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν ούτε από τις ελληνικές αλλά ούτε από τις ευρωπαϊκές αρχές στις οποίες εστάλησαν προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος αναγράφεται ως αποστολέας του δεύτερου φακέλου που εξερράγη στο κτίριο του ΔΝΤ στο Παρίσι συναντήθηκε με τον αρχηγό της αστυνομίας και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη .

Ο Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για επικοδομητική συνεργασία

Β.Τερζάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα