«Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Ελλάδα», επισημαίνει η Κομισιόν – Τι είπαν Γιούνκερ, Μοσκοβισί (εικόνες – video)

Η Κομισιόν σχολίασε με ανακοίνωσή της την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης και σταθερότητας, τονίζοντας πως «ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Ελλάδα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι «η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία» το τριετές πρόγραμμα στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM). «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι απόδειξη των προσπαθειών του ελληνικού λαού, της δέσμευσης της χώρας για μεταρρυθμίσεις

και της αλληλεγγύης των ευρωπαίων εταίρων», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και σταθερότητας αποτελεί σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι ευρωπαίοι εταίροι επέδειξαν την αλληλεγγύη τους και ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση με χαρακτηριστικό θάρρος και αποφασιστικότητα. Πάντα αγωνίστηκα για να παραμείνει η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Καθώς ο ελληνικός λαός αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, θα μπορεί να βρίσκει πάντα σ’ εμένα έναν σύμμαχο, έναν συνεργάτη και έναν φίλο».

I have always fought for #Greece to remain at the heart of #Europe. With the conclusion of the stability support programme the Greek people begin a new chapter in their storied history. They will always find in me an ally, a partner and a friend. https://t.co/eGNcX8sLm6

— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) 20 Αυγούστου 2018

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και σταθερότητας είναι καλή είδηση τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη ζώνη του ευρώ. Για την Ελλάδα και το λαό της, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου, μετά από οχτώ ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια. Για την ευρωζώνη χαράσσεται μια συμβολική γραμμή κάτω από μια υπαρξιακή κρίση. Οι εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η Ελλάδα προετοίμασαν το έδαφος για μια βιώσιμη ανάκαμψη: αυτό πρέπει να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να καρπωθεί τα οφέλη από τις προσπάθειές του και τις θυσίες του. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στην Ελλάδα».

Today, #Greece takes a new step towards normality. pic.twitter.com/ivpOxziMO1

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) 20 Αυγούστου 2018

The conclusion of the stability support programme marks an important moment for #Greece and Europe.

Keywords
Τυχαία Θέματα