Ένα καταφύγιο πολυτελείας μέσα στην άγρια φύση της Αγγλίας – Αυτό είναι το «Woodman’s Treehouse» (εικόνες)

Όχι πολύ μακριά από την ακτή Τζουράσικ στο δυτικό Ντόρσετ της Αγγλίας, το «Woodman’s Treehouse» προσφέρει καταφύγιο πολυτελείας, ομολογουμένως – μέσα στην άγρια φύση.

Είναι δίπατο, ψηλά στα κλαδιά μιας πανάρχαιας οξιάς, οι εξωτερικές επιφάνειες είναι ποικιλόμορφες, η θέα στο δάσος ανεμπόδιστη. Η πρόσβαση είναι εφικτή από μια εναέρια στενή γέφυρα. Μια δρύινη πόρτα με βαρύ φινιστρίνι οδηγεί σε μικρό λόμπι. Μέσα, μια άλλη πόρτα αποκαλύπτει τον στρογγυλό κύριο χώρο: υπέρδιπλο κρεβάτι, κουζίνα, χάλκινη μπανιέρα και περιστρεφόμενο τζάκι. Κρεβάτι και μπανιέρα είναι τοποθετημένα σε ανοίγματα στο

τοίχωμα, η θέα από εκεί εντυπωσιακή.

Σχεδιάστηκε από τον Γκάι Μάλισον, σε συνεργασία με τον Κιθ Μπράουνλι του στούντιο Brownlie, Ernst and Marks και προσφέρει μια σειρά ανέσεις υψηλού επιπέδου ντιζάιν: σάουνα, περιστρεφόμενη ξυλόσομπα, υπαίθριο ντους. Και μία τσουλήθρα από ατσάλι. Χρησιμοποιήθηκαν, ως επί το πλείστον υλικά που αντλήθηκαν επί τόπου, αλλά υπήρξε μεγάλη μέριμνα να μην έχει η κατασκευή την παραμικρή επίπτωση στο δέντρο που την περιτριγυρίζει.

Το «Woodman’s Treehouse» μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες και οι επισκέπτες μπορούν, εάν έχουν παιγνιώδη διάθεση, να αποχωρήσουν χρησιμοποιώντας την ενός μέτρου φάρδους τσουλήθρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: designboom.com

Keywords
Τυχαία Θέματα