«Εμφύλιος»… πόλεμος στην ΑΕΛ με τα δελτία και την αντίδραση Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας μπορεί να… πέταξε τα δελτία των παικτών της ΑΕΛ στα γραφεία της ΚΕΔ, το μεσημέρι της Δευτέρας (10/12), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η θεσσαλική ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ, στο παιχνίδι που ακολουθεί για την 14η αγωνιστική της Super League,

την Κυριακή (16/12). Και γι’ αυτό το θέμα έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» πόλεμος στον κάμπο, εάν και οι «βυσσινί» είναι σε θέση να αγωνιστούν και χωρίς δελτία.

Με νέα επίσημη τοποθέτησή του, ο Αλέξης Κούγιας τονίζει την Τρίτη (11/12) ότι διαφωνεί με την ταχύτητα που ελήφθη η απόφαση του Δ.Σ. της Λάρισας ώστε να αγωνιστεί κανονικά η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια, ενώ τονίζει ότι προτεραιότητά του πλέον είναι η εικόνα του. Τη Δευτέρα το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ συνεδρίασε μετά την επίσκεψη του ιδιοκτήτη της ομάδας στην ΕΠΟ και διαφώνησε με την απόφαση του Αλέξη Κούγια να παραδώσει τα δελτία λέγοντας ότι θέλουν να παίξουν στο ματς με την ΑΕΚ, ενώ, παράλληλα, παρακαλούν τον ισχυρό άνδρα της ομάδας να παραμείνει στη Λάρισα.

Αναλυτικά η τελευταία δήλωσή του Αλέξη Κούγια:

«Πληροφορήθηκα την απόφαση του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ, την οποία, παρότι διαφωνώ με την ταχύτητα με την οποία ελήθφη, σέβομαι.

Όμως πριν λάβω την οριστική μου απόφαση θα περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου Λαρισαίων και μετά θα προβώ σε δημόσια δήλωση, την οποία θα πληροφορηθείτε μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου Λαρισαίων.

Να γνωρίζετε όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα και με τα όσα έχουν συμβεί εις βάρος μου και εις βάρος της ομάδας μας από διάφορα υποκείμενα του χώρου του ποδοσφαίρου και από διάφορα υποκείμενα του στενότερου και απώτερου περιβάλλοντος της ΑΕΛ στη Λάρισα, η πρώτη προτεραιότητα μου είναι η εικόνα μου απέναντι στα παιδιά μου, η διατήρηση της εικόνας και της θέσης που έχω στην επιστήμη μου και η προσωπική μου ισορροπία και αυτοεκτίμηση».

Όπως είπαμε, τη Δευτέρα (10/12) το ΔΣ της ομάδας συνεδρίασε, όπου και αποφασίστηκε να παρθούν πίσω τα δελτία ενώ, παράλληλα, τονίστηκε πως θέλουν ο Αλέξης Κούγιας να παραμείνει στον σύλλογο. Αυτό έγινε μετά την κίνηση-που την είχε προαναγγείλει-του ιδιοκτήτη των «βυσσινί» να πάει στην ΚΕΔ και να παραδώσει τα δελτία των παικτών της ομάδας, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία στα παιχνίδια της ΑΕΛ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ:

«Μετά τον διαιτητικό τραγέλαφο της Τούμπας, τις προσωπικές αντιδράσεις του μεγαλομετόχου κ. Αλέξη Κούγια και τις εξελίξεις του διημέρου, με αποκορύφωμα την κατάθεση των δελτίων της ομάδας από τον κ. Κούγια στα γραφεία της ΚΕΔ, συνεδρίασε εκτάκτως υπό την προεδρία του κ. Σωτήρη Μάρκου το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ και έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Στηρίζει στον απόλυτο βαθμό τον κ. Αλέξη Κούγια, επισημαίνοντας το τεράστιο έργο που επιτελεί ταυτόχρονα με τις προσωπικές και οικονομικές θυσίες στο όνομα της αγαπημένης όλων μας ΑΕΛ

2. Δικαιολογεί χωρίς περιστροφές και υποσημειώσεις ακόμη και τις ακραίες αντιδράσεις του, που προέρχονται από τη συσσώρευση μιας ανείπωτης πικρίας λόγω των γνωστών συμπεριφορών, διαιτητικών και μη, του παρασκηνίου και του προσκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στη θέση του ενδεχομένως να ενεργούσαμε με πιο ακραίες μορφές αντίδρασης. Όμως…

3. Επειδή η ιστορία της ΑΕΛ, η διαδρομή της, τα απίστευτα επιτεύγματά της και κυρίως η παθολογική αγάπη των οπαδών της δεν επιδέχονται καμία παρέκκλιση από το δρόμο της μάχης και του διαρκούς τίμιου αγώνα, καθώς επίσης οδηγός όλων μας είναι η ρήση καρδιάς « ΜΙΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ» και «ΑΕΛ = ΛΑΡΙΣΑ και ΛΑΡΙΣΑ = ΑΕΛ», θεωρήσαμε αδύνατη την μη συμμετοχή μας στους επόμενους αγώνες και στους αγωνιστικούς χώρους, εκεί που μάθαμε να παλεύουμε τίμια εναντίον όλων και εκεί που σπάσαμε το κατεστημένο. Συνεπώς αύριο το πρωί εκπρόσωπος της ΑΕΛ θα παραλάβει τα δελτία από την ΚΕΔ.

4. Απευθύνουμε έκκληση στον κ. Κούγια να μην παραδώσει τις μετοχές του και να συνεχίσει ως εγγυητής και επικεφαλής του οράματος της μεγάλης ΑΕΛ.

Μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης, σύσσωμο το ΔΣ υπό τον κ. Μάρκου μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της ωριαίας περίπου συνάντησης, που διεξήχθη σε κλίμα απόλυτης ειλικρίνειας και κατανόησης, γνωστοποιήθηκαν στον Δήμαρχο οι αποφάσεις του ΔΣ και του ζητήθηκε, εφόσον και ο ίδιος επιθυμεί, να πάρει θέση απέναντι σε αυτόν τον ανηλεή πόλεμο που υφίσταται, είτε προκλητικά, είτε «χειρουργικά» η ομάδα μας. Ο Δήμαρχος κ. Καλογιάννης έδειξε γνώστης των τεκταινομένων και δεσμεύτηκε ότι ως πρώτος πολίτης της Λάρισας θα τοποθετηθεί, εκτιμώντας ότι η παρέμβασή του θα είναι ηχηρή, ξεκάθαρη και θα αποτελέσει ασπίδα απέναντι στους εκτός Λάρισας εχθρούς μας. Όσοι επιβουλεύονται με μεθόδους παρασκηνίου την αγωνιστική πορεία της ΑΕΛ, θα βρουν απέναντι τους όλη την πόλη».

ΠΑΕ ΑΕΛ: Θα ζητήσουμε την παραίτηση του καταστροφικού ΔΣ της Ερασιτεχνικής

Την ίδια ώρα, με νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ με «βολές» προς την Ερασιτεχνική, δίνοντας συνέχεια στον… πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ: «Μετά την ενέργεια του Προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ να εμφανιστεί σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης σε δύο δημοσιογράφους οι οποίοι μισούν την ΑΕΛ και τα βλέπουν όλα ολόμαυρα και να προσπαθήσει να υποβαθμίσει την προσπάθεια του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ να αναδείξει τον διαιτητικό διωγμό που υφίσταται φέτος, θα δημοσιοποιήσουμε αύριο τα μηνύματα που απέστειλε τόσο στον κ. Κούγια, όσο και στον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής κ. Νάκα ο πρώην μπασκετμπολίστας της ΑΕΛ κ. Καμάρας.

Από τα μηνύματα αυτά είμαστε βέβαιοι ότι τόσο τα υγιή μέλη της Ερασιτεχνικής, όσο και οι αγνοί οπαδοί της ΑΕΛ θα καταλάβουν πόσο έχει χρεώσει η διοίκηση Νάκα – Τσαγκάλη – Σοφού – Βαλιάκου κλπ την Ερασιτεχνική ΑΕΛ και πόσο οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να δυσφημίζουν την ιστορία και το όνομα της ΑΕΛ παραμένοντας στη Διοίκηση.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των μηνυμάτων και την απογευματινή ανακοίνωση της θα ζητήσει εγγράφως τόσο την παραίτηση του καταστροφικού αυτού ΔΣ της Ερασιτεχνικής, όσο και τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως για να ενημερωθούν όλα τα μέλη της Ερασιτεχνικής αλλά και τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ, που θα είμαστε εκεί, για το πόσες χιλιάδες ευρώ είναι τα χρέη της και γιατί αυτοί οι ανύπαρκτοι οικονομικής και διοικητικής ικανότητας άνθρωποι, οι όψιμοι προστάτες, οι δήθεν αντιρατσιστές, των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών με τις μαύρες κουκούλες, που απειλούν και δέρνουν τους οικογενειάρχες οπαδούς μας, επειδή τους αποδοκιμάζουν σε κάθε ματς, έχουν κολλήσει σαν βδέλλα στις θέσεις των μελών του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, δυσφημώντας το ιστορικό της όνομα.

Όπως θα γίνει αντιληπτό από τη δημοσιοποίηση αυτών των μηνυμάτων οι άνθρωποι αυτοί που διοικούν την Ερασιτεχνική ΑΕΛ λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας να καλύψουν έστω και ένα μέρος των χρεών από αυτά που δημιούργησαν υπέγραψαν ακάλυπτες συναλλαγματικές και κατέστρεψαν την Ερασιτεχνική ΑΕΛ, της οποίας τα τμήματα της αγωνίζονται όλα πλέον στις τοπικές κατηγορίες.

Το ΔΣ της Ερασιτεχνικής δυστυχώς επιβιώνει μόνο από τις ακαδημίες του ποδοσφαίρου και μόνο από τις συνδρομές των γονέων και τα ρούχα που πουλάει με τον Καρέλια.

Έφτασε η ώρα για το τέλος αυτών των εχθρών του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΛ».

Δεν είναι απαραίτητα τα δελτία για να κατέβει η ΑΕΛ… αν θέλει

Οι ομάδες για να αγωνιστούν δεν είναι, πάντως, απαραίτητο να καταθέσουν στον διαιτητή, πριν από την έναρξη του αγώνα, τα δελτία των ποδοσφαιριστών παρά μόνο την κατάσταση υγείας. Η ΑΕΛ λοιπόν, εφόσον θέλει, μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στην Ένωση και χωρίς τα δελτία.

Και τον έβρισαν τον Κούγια, και έφαγε πρόστιμο

Με πρόστιμο 1.700 ευρώ θα πληρώσει η ΑΕΛ, τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της, στον αγώνα με τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, όπως αποφάσισε τη Δευτέρα (10/12), το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League.

Το παράδοξο είναι ότι το αφεντικό των «βυσσινί» Αλέξης Κούγιας θα βάλει το χέρι στην τσέπη για συνθήματα που ακούστηκαν εις βάρος του. Όπως επικαλέστηκε ο ίδιος στην απολογία, πρόκειται για φιλάθλους που του κάνουν πόλεμο και τους έχει κατονομάσει.

Ο αναπληρωτής αθλητικός δικαστής, Χριστόφορος Μάρκου, πρότεινε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, να υπάρχει face control στην είσοδο των Θυρών στο «AEL FC Arena» για να τους απαγορευτεί η είσοδος. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους οπαδούς είναι νεαροί, άγνωστοι φυσιογνωμικά και μπαίνουν στο γήπεδο την τελευταία στιγμή.

Το προβλεπόμενο πρόστιμο για υβριστικά συνθήματα ξεκινάει από 5.000 ευρώ και ο αθλητικός δικαστής έκανε χρήση συγκεκριμένου άρθρου, γι’ αυτές τις περιπτώσεις, όπου μπορεί να επιβάλει το 1/3 της προβλεπόμενης ποινής.

Ο πέλεκυς έπεσε, ωστόσο, βαρύς για τον ΠΑΣ Γιάννινα που τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 ευρώ για άναμμα 10 καπνογόνων, 7 πυρσών και 3 κροτίδων στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Είναι η τρίτη φορά που η ομάδα της Ηπείρου τιμωρείται για το συγκεκριμένο παράπτωμα και έχει βγάλει συνολικά από τα ταμεία της 26.500 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα «τσουχτερό» για τα δεδομένα του ΠΑΣ.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή. Αναλυτικά:

A) ΠΑΕ ΑΕΛ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 1/12/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 1/12/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Επιβάλλει τη χρηματική ποινή των χιλίων επτακοσίων (1.700,00) ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Βάσει των αναφερομένων στο από 1/12/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 1/12/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 6777/18/2463116 από 3/12/2018 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει τη χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα