Ελεύθερος ο οδηγός που παρέσυρε τον 14χρονο ποδηλάτη – «Δεν είχα πιει» δήλωσε στην κατάθεσή του (video)

Μουδιασμένη η τοπική κοινωνία της Λαμίας από το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν μαθητήΟ οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν είδε τα παιδιά και όταν τα είδε προσπάθησε να τα αποφύγειΕν αναμονή των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεωνΤραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου 14χρονου, που προσπαθούσαν -ως γιατροί- να τον σώσουν

Ελεύθερος αφέθηκε ο 44χρονος οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 14χρονο μαθητή στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, το βράδυ της Πέμπτης.

Η τοπική κοινωνία της Λαμίας είναι σοκαρισμένη από την απίστευτη αυτή τραγωδία, με τους γονείς του άτυχου μαθητή

να είναι οι τραγικές φιγούρες της υπόθεσης, όπως βέβαια και οι φίλοι του που βρίσκονταν μαζί του στη νυχτερινή αυτή βόλτα με τα ποδήλατα.

«Δεν είδα τα παιδιά», ανέφερε ο 44χρονος

Ο 44χρονος οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στις 4:30 περίπου το απόγευμα στην Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Μετά από αρκετές ώρες κατάθεσης, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως είπε στους αστυνομικούς: Δεν τα είδα τα παιδιά. Όταν βρέθηκαν μπροστά μου προσπάθησα να τα αποφύγω, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα.

Στις 5:15 αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του τα επίσημα αποτελέσματα του αλκοτέστ θα δοθούν σε διάστημα μέχρι και ενός μήνα.

Ο 44χρονος ζήτησε ακόμα συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος αλλά και από τη δική του οικογένεια, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου

Όσον αφορά το ατύχημα, μετά από στροφή ο οδηγός έκανε προσπέραση στο πρώτο ποδήλατο και στη συνέχεια συγκρούστηκε μετωπικά με το ποδήλατο που οδηγούσε ο άτυχος 14χρονος.

Η πορεία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο οδηγός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε και με το τρίτο ποδήλατο, τραυματίζοντας ελαφρά ένα άλλο παιδί από την παρέα, στην οποία ήταν και ο δίδυμος αδερφός του.

Οι γονείς, τραγικές φιγούρες

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 14χρονου Μάριου, καθώς ο γιατρός πατέρας του ήταν από τους πρώτους που έσπευσε επί τόπου προσπαθώντας να κρατήσει στη ζωή τον γιο του, ενώ η μητέρα του εφημέρευε στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου μεταφέρθηκε το παιδί.

Η σορός του άτυχου παιδιού έχει μεταφερθεί στον Πειραιά προκειμένου να γίνει η αυτοψία.

Keywords
Τυχαία Θέματα