Εκατοντάδες δίτροχες «καλλονές» στο Ελληνικό – Το altsantiri.gr ήταν εκεί… (εικόνες – video)

Αστραφτερές ή λασπωμένες, για άσφαλτο ή για χώμα, ο… «έρωτας» για τις μηχανές ξεπερνάει κάθε σύνορο. Άλλωστε, είναι γνωστή η «αγάπη» που τρέφουν και οι Έλληνες για τους «δύο τροχούς» και οι επιτυχημένες εκθέσεις των τελευταίων ετών είναι η καλύτερη απόδειξη αυτής της… «αδυναμίας».

Ρεπορτάζ: Ρηγόπουλος Αντώνης, Χαλκιαδάκης Κωνσταντίνος

Αναμφίβολα το ελληνικό κοινό «διψάει» για δίκυκλα και τετράτροχα, «αγκαλιάζοντας» οποιαδήποτε έκθεση, κοντά ή μακριά, με φόρα από το «ένδοξο» παρελθόν. Πριν τα Athens Tuning

Show γίνουν Motorshow Live. Πριν οι εκθέσεις γίνουν είδος προς εξαφάνιση. Τότε που ο Terry Grant και η Team Orange άφηναν τους απανταχού λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού άφωνους με τα απίστευτα stunt τους. Τότε που στο κάθε show δεν έπεφτε καρφίτσα και ο κόσμος έφτανε μέχρι… την Ποσειδώνος.

Ο Έλληνας αγαπά ό,τι ανεβάζει την αδρεναλίνη, ό,τι κάνει την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά. Και η καρδιά του χτυπά, αυτές τις ημέρες στο Ελληνικό και στη φετινή Έκθεση Μοτοσυκλέτας του ΣΕΑΑ, που φέρνει κοντά στους λάτρεις του είδους, μια τεράστια ποικιλία από τα πιο πρόσφατα μοντέλα των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου. Στην έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν όλη την αγορά της μοτοσυκλέτας, αλλά και να δουν από κοντά μοτοσυκλέτες που αποτελούν σύγχρονα επιτεύγματα της μηχανικής.

Το altsantiri.gr βρέθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας όπου διεξάγεται από σήμερα Τετάρτη, η έκθεση, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξει τις πύλες της για το κοινό και παρουσιάζει όσα έμαθε και κυρίως… όσα είδε.

Μηχανές… «μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι σου»

Συνολικά θα συμμετέχουν περίπου 80 εταιρείες κ φορείς του χώρου της μοτοσυκλέτας σε περίπου 8.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας.

Μεγάλα κ πολυτελή περίπτερα θα φιλοξενήσουν περισσότερες από 30 διαφορετικές μάρκες δίκυκλων μεταξύ των οποίων SYM, DAYTONA MOTORS, QUADRO, PIAGGIO, MOTO GUZZI, VESPA, APRILIA, DERBI, HONDA, YAMAHA, KYMCO, GEMINI MOTORS, BMW, KAWASAKI, PEUGEOT, BRIXTON, KTM, HUSQVARNA, BAJAJ, SUZUKI, DUCATI, HARLEY DAVIDSON, BENELLI, KEEWAY, POLARIS, ROYAL ENFIELD, LINHAI, LAMBRETTA, NIU, AEON, GOES, F.B. MONDIAL, GAS-GAS κ.α.

Πέρα των νέων μοντέλων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν εξοπλισμό ένδυσης, αξεσουάρ μοτό, λιπαντικά , ελαστικά, ανταλλακτικά και υπηρεσίες μοτοσυκλέτας, ενώ θα μπορούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στο χώρο του δικύκλου.

Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε για ακόμα μια φορά το εκθεσιακό κέντρο της Ξιφασκίας, το οποίο διαθέτει εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μεγάλους εξωτερικούς χώρους για υπαίθριες δραστηριότητες αλλά και οργανωμένο χώρο στάθμευσης για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Όλες τις μέρες της έκθεσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες όπως τα οργανωμένα test rides σε πίστα 1100m, Flat track experience σε ειδικά κατασκευασμένη οβάλ χωμάτινη πίστα, 16 παραστάσεις stuntriding, FMX, trial και BMX, σεμινάρια για ασφαλή οδήγηση από τον έμπειρο καθηγητή Θανάση Χούντρα καθώς και Chat sessions για τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας.

Τις καβαλάς και… «φεύγεις»

Όπως μας ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρεία, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν μια σειρά από νέα και παλαιότερα μοντέλα. Οι επισκέπτες που θέλουν κάνουν test ride, θα πρέπει να κατευθύνονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Εκεί θα επιλέγουν ανάμεσα σε συνολικά 43 μοντέλα, τις μοτοσυκλέτες που θέλουν να δοκιμάσουν. Μηχανάκια για όλα τα γούστα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδεικνύουν έγκυρο Δίπλωμα Οδήγησης και να φέρουν πλήρη εξοπλισμό προστασίας αναβάτη (ειδικό για χρήση μοτοσυκλέτας) όπως κράνος, μπουφάν και γάντια. Θα επιτρέπονται πολλαπλές δοκιμές ανά επισκέπτη. Τα test ride θα πραγματοποιούνται σε τέσσερις έως πέντε γύρους σε σηματοδοτημένη, διακριτή διαδρομή, 1100 μέτρων.

test rides θα διεξαχθούν την Τετάρτη 18/4, Πέμπτη 19/4 και Παρασκευή 20/4 από τις 16:00 έως τις 18:00, ενώ το Σαββατοκύριακο 21 και 22/4 θα διεξαχθούν από τις 12:00 έως τις 18:00 με διάλειμμα μίας ώρας στις 14:30 για ανεφοδιασμό και τεχνικό έλεγχο.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στις δοκιμές είναι οι εξής: DAYTONA, SYM, PIAGGIO GROUP (APRILIA, MOTO GUZZI, PIAGGIO)τ, HONDA, YAMAHA, SUZUKI, BAJAJ, BENELLI, και ORCAL.

Η «πρωταθλήτρια» του MotoGP στο Ελληνικό

Την παράσταση, πάντως, «κλέβει» η μηχανή με την οποία ο Marc Marquez της Repsol Honda κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP του 2017.

Ο 24χρονος Marquez, μάλιστα, είναι ο νεότερος αναβάτης που έχει κερδίσει έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα, «ισοφαρίζοντας» τα ρεκόρ των Jim Redman και Geoff Duke, μέσα σε μόλις μια δεκαετία συμμετοχών του.

Live Shows: Αδρεναλίνη στο κόκκινο

Εκτός όλων των άλλων, οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν 16 εντυπωσιακές παραστάσεις μοτοσυκλετιστικής δεξιοτεχνίας από καταξιωμένους stuntman, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παραπλεύρως της κεντρικής εκθεσιακής αίθουσας.

Πολλές και διαφορετικές μοτοσυκλέτες, εντυπωσιακά ακροβατικά, άλματα, drift shows, αλλά και πολλές εκπλήξεις με πρωταγωνιστές γνωστούς stuntmen, FMX riders, και καταξιωμένους οδηγούς αγώνων μοτοσυκλέτας, θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη των παρευρισκομένων στη διάρκεια των 5 ημερών της έκθεσης, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα που αποζητούν οι λάτρεις του είδους.

Το SXS Stunt Team αποτελούν οι Δημήτρης Τσιτσιπάνης, Παντελής Κολίτσας και Γιώργος Παπασταύρου, ενώ το ελληνικό FMX εκπροσωπεί για μια ακόμη χρονιά ο καταξιωμένος Νώντας Λογοθέτης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 18 έως και την Κυριακή 22 Απριλίου καθημερινά από τις 14:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 το πρωί. Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 5 ευρώ, ενώ παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν).

Last but not least: Σεμινάριο οδικής ασφάλειας

Η “Ακαδημία Ασφαλούς Οδήγησης Riding School Θανάσης Χούντρας – AAORiS” θα πραγματοποιήσει σεμινάριο για την Οδική Ασφάλεια στα πλαίσια της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας.

Το θέμα του σεμιναρίου με ομιλητή τον Θανάση Χούντρα, είναι “Γιατί εμπλέκεται κάποιος σε τροχαίο χωρίς να το επιθυμεί ή να το προγραμματίζει και με ποιο τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι δεν θα έχετε ατύχημα ποτέ”.

Σεμινάριο οδικής ασφάλειας

Σάββατο 21/4 19:00
Κυριακή 22/4 16:00

Keywords
video, μεσα μαζικης μεταφορας, harley davidson, athens, tuning, live, grant, team, orange, σεαα, ολυμπιακος, sym, daytona, piaggio, moto, vespa, aprilia, honda, yamaha, kymco, bmw, kawasaki, peugeot, ktm, husqvarna, suzuki, ducati, royal, test, track, fmx, bmx, chat, εταιρεία, νέα, ride, group, motogp, marquez, duke, drift, school, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2013, ρηγοπουλος, μπουφαν, δυνατα, αδρεναλινη, αξεσουαρ, αυτοκινητα, θεμα, aprilia, bmx, chat, ducati, honda, husqvarna, kawasaki, ktm, kymco, motogp, moto, orange, peugeot, piaggio, suzuki, sym, test, vespa, yamaha, αγορα, απιστευτα, ατυχημα, γαντια, δυνατοτητα, διπλωμα οδηγησης, δοθει, διπλωμα, ευκαιρια, ευρω, εκθεση, εκθεσεις, ελαστικα, εξι, εταιρεία, ετων, ειδος, υπηρεσιες, μηχανες, χτυπα, λιπαντικα, λογο, μακρια, ματι, μηχανακια, μοντελα, μοτο, μοτοσυκλετες, μπορειτε, νεοτερος, οβαλ, οδηγηση, παιδια, πεμπτη, πρωταγωνιστες, πρωι, πυλες, ρεκορ, σεαα, σεμιναρια, συντηρηση, σειρα, φορα, χωμα, χαρα, ωρες, athens, group, ασφαλεια, daytona, δημητρης, drift, duke, royal, fmx, gas, grant, harley davidson, καρδια, κυριακη, μια φορα, marquez, ride, school, team, tuning, track, θανασης
Τυχαία Θέματα